Polatlı heyeti Ordu'da ziyaretlerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Polatlı heyeti Orduda ziyaretlerde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 17:07

- İstiklal Savaşı'nda 52 Ordulu'nun şehit düştüğü Ankara'nın Polatlı ilçesinden gelen heyet, Ordu'da çeşitli ziyaretlerde bulundu

Haberin Devamı

ORDU (AA) - İstiklal Savaşı'nda 52 Ordulu'nun şehit düştüğü Ankara'nın Polatlı ilçesinden gelen heyet, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya başkanlığında, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Ziraat Odası Başkanı Osman Aydoğan, Şoförler Odası Başkanı İsmail Tarhan, Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail Bozdağ, Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk, Ankara Ordu ili Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Kıymet Ünver, Polatlı Tarihi Alanları Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Emekli Albay Kadim Koç, Ak Parti ve Mhp’li Belediye Meclis Üyeleri Seyithan Öztürk, Aysel Demir, Mehmet Ali Talay, Eşref Yücel, Polatlı postası Gazete sahibi Aykut Kaya, İstiklal Gazetesi Sahibi Mehmet Işık’tan oluşan Polatlı Heyeti, ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sakarya Meydan Muharebesi tarihimizin dönüm noktasıdır. Duatepe Sakarya Meydan Muharebesi'nin en kritik noktasıdır. Bu toprakların her santimetrekaresinde büyük kahramanlıklar gösterildi. Bu kahramanlıkların içerisinde Ordulu Mehmetçiklerin ayrı yeri vardır. Polatlı'da Ordulu 52 şehidimiz bulunuyor" dedi.

Gösterdiği ilgiden dolayı Vali Balkanlıoğlu'na teşekkür eden Yıldızkaya, "Heyet olarak Ordu'ya gelelim, Ordululara dedelerinin selamını getirelim, minnetimizi ifade edelim istedik. Hem bu minnetimizi ifade etmek, hem de aramızdaki bu duygusal bağı biraz daha güçlendirmek için Ordu'dayız. Biz de sizleri, Ordulu hemşerilerimizi Polatlı'da ağırlamaktan onur duyarız" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Ordu, Türkiye'de en fazla şehit veren illerin başında geliyor. 23 Duatepe'de, 29 Türbe Tepe'de olmak üzere 52 şehidimiz var. 1. Dünya Savaşı'ndan itibaren 2000'e yakın Ordulu şehidimiz bulunuyor. Hakkarilisi, Diyarbakırlısı, Edirnelisi bu vatan için çarpışmış ve şehit olmuş. Memleketimizin her yerinden şehit vermişiz. Şimdi yan yana yatıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretin sonunda Yıldızkaya, Vali Balkanlıoğlu'na Mehmetçik heykeli takdim etti.

- Ordu 19 Eylül Derneğine ziyaret

Bu ziyaretin ardından heyet Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

Ordulu gazeteciler tarafından dernek lokalinde karşılanan heyet adına konuşan Yıldızkaya, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen’e Mehmetçik heykeli ve anıt tablosu hediye etti.

Polatlı heyeti ayrıca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi ve Polis Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Derneğini de ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!