Ordu'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Güncelleme Tarihi:

Ordudan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:35

- Büyükşehir Belediyesi ile İHH tarafından yürütülen kampanya ile toplanan gıda malzemeleri dualarla yola çıkarıldı

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa ve Altınordu belediyeleri ve İHH Yardım Vakfınca Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında toplanan 7 tır dolusu gıda malzemesi, Tayfun Gürsoy Parkı'nda düzenlenen törenle Hatay'ın Yayladağı ilçesine uğurlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Bayırbucak Türkmenleri'nin her daim yanında bulunduğunu belirterek, "Oradan ihtiyaç ve talep edilenlerin bulunduğu bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. 7 tır dolusu yardım malzemelerini adrese teslim etmek suretiyle oradaki kardeşlerimize bir an önce ulaştırmış olacağız" dedi.

Gönüllerin Bayırbucak Türkmenleri ile birlikte olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yapılan yardımlar elbette yeterli değil. Bundan sonra da yeni yardımlar yapmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu yardımlar da İHH marifetiyle o bölgedeki en ücra köşelere kadar ulaştırılacaktır. Yardımların hazırlanmasında emek veren, katkı sunan ve dua eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yardım konvoyu, il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun yaptığı duanın ardından yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!