Ordu'da selde kaybolan 2 kişi, köpeklerle aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Orduda selde kaybolan 2 kişi, köpeklerle aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 14:31

Ordu'da selde kaybolan 2 kişi, köpeklerle aranıyor

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/PERŞEMBE (Ordu), (DHA)- ORDU’da Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü meydana gelen selde kaybolan 2 kişinin bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ordu’ya 'Ateş' ve 'Barbie' isimli iki eğitimli köpekle 3 kişilik ekip gönderildi. Yaklaşık 100 kişilik AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin katıldığı arama- kurtarma çalışmalarında karada ve denizde kayıplara halen ulaşılamadı.
Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Tarlacık Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü meydana gelen sel ve heyelanda 76 yaşındaki Mukaddes Soydan ve ablası 84 yaşındaki İrfan Soydan, Yumrutaş Mahallesi’nden ise 48 yaşındaki Mustafa Canbulut hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Alim Canbulut ile 76 yaşındaki Remzi Taktak ise sel ve heyelanda sürüklenerek kayboldu. Yaralanarak hastaneye kaldırılan 4 kişinin sağlık durumunun ise iyiye gittiği belirtildi.
Ordu AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma, sivil toplum kuruluşları, SAKE, RUSUMAT ile Ankara, Erzurum ve Samsun’dan gelen AFAD ekipleri bölgede 5 gündür yaptığı arama kurtarma çalışmalarına halen ulaşamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Daire Başkanlığı, Köpek Eğitim Merkezi’nden Perşembe İlçesi’ne gönderilen 2.5 yaşındaki 'Barbie' ve 4 yaşındaki 'Ateş' isimli kadavra arama köpeği ve 3 kişilik eğitmen polis ekibide bugün AFAD ve UMKE ekipleriyle bölgedeki arama çalışmalarına katıldı. Kara'da ki çalışmaların yanı sıra dere ve ırmakların denizle kesiştiği bölgede ise Sahil Güvenlik ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri botla arama çalışması yürütüyor.
Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, arama-kurtarma çalışmalarının kara ve denizde halen sürdürüldüğünü belirterek, "Dün, Jandarma iz takip köpekleri de bölgede çalışma yaptı. Bizim ekiplerin dışında gönüllü kuruluşlarda çalışma yapıyor. Heyelan ve selin olduğu arazi denize kadar taranıyor. Bugünde Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ilimize gönderilen kadavra köpekleri, eğitmenleriyle birlikte çalışmalara katıldı. Halen kayıp iki vatandaşımıza ulaşamadık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!