Ordu’da Diş Hekimleri Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da Diş Hekimleri Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 12:43

Ordu’da Diş Hekimleri Günü kutlandı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – AĞIZ ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Dünya Diş Hekimleri Günü, Ordu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Dünya Diş Hekimleri Günü nedeniyle, Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomoç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Mithat Kıvrak, Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aytaç Bacınoğlu ve diş hekimleri katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, programda yaptığı konuşmada, diş hekimliği mesleğinin her gün gelişip üzerine yeni bilgiler ilave olduğunu, yeni sistemler ve yeni buluşlarla birlikte dişlerin daha estetik bir görünüme kavuştuğunu vurgulayarak, "Bazı arkadaşlar gelişmeleri takip edemedikleri için mezun oldukları bilgilere ilave yapmadan mesleki yaşamını tamamlıyor. Sürekli kendinizi yenilemeniz, yeni teknolojik bilgiler, yeni materyaller üzerinde ihtisas sahibi olmanız gerekiyor. Kongrelere katılmak, gelişmeleri yakinen takip etmek sizin önemli göreviniz. Kendilerini diş hekimlerine emanet eden insanlara karşı büyük bir sorumluluğunuz var" dedi.

Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aytaç Bacınoğlu ise diş sağlığının öneminin gittikçe arttığını belirterek, "Diş hekimleri olarak hakikaten özveriyle hizmet etmeye çalışıyoruz. Sağlık ağızda başlıyor. Hepimiz bilinçleniyoruz. Bu konuda toplumumuzun da bu bilince ulaştığını görmek çok sevindirici. Şu anda merkezimizde 50’ ye yakın hekimimiz bulunuyor. Yaklaşık 180 personelimiz ile yılda 200 bine yakın poliklinik yapmaktayız" şeklinde konuştu.

Program kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından mesleğinde 25 yılını dolduran diş hekimlerine plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!