Ordu'da binlerce kişi 'Demokrasi Nöbeti'nde

Güncelleme Tarihi:

Orduda binlerce kişi Demokrasi Nöbetinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 02:24

Ordu'da binlerce kişi 'Demokrasi Nöbeti'nde

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Milli Birlik yürüyüşü düzenlenerek, demokrasi nöbeti tutuldu.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özler Özer, Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar,  Altınordu Belediyesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar Milli Birlik yürüyüşüne katıldı. Binlerce kişi, 52 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nı taşıyarak yürüdü. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, cami minareleri ve yüksek binalara da Özel Harekat polisleri konuşlandırıldı. Ardından Vali Yavuz ve beraberindekiler 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan nöbet alanında Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da bir gösteri sundu. Demokrasi nöbetinde konuşan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlere minnet ve şükran duygularını ifade ederek, "Bizler Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin, devletimizin emrinde o bölgelerde gerekenleri yaptık ve tertemiz güvenli bir şekilde şehirleri inşa ettik. İşte gerek bu hendek ve çukurları gerek 15 Temmuz’u yapanlar, yaptıranlar aynı güçlerdir. Nasıl gelirlerse gelsinler, biz hesabı mutlaka sorarız.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz kucaklaşmıştır. Artık devletle millet arasında bir değer çatışması yoktur" dedi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!