Ordu’daki Balıkçı Barınaklarında Yeni Sezon Hazırlıkları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’daki Balıkçı Barınaklarında Yeni Sezon Hazırlıkları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 11:49

ORDU'DA BALIKÇI BARINAKLARINDA YENİ SEZON ÖNCESİ AĞ ONARIMLARI TAMAMLANIYOR.

Ordu’da 1 Eylül’de sona erecek av yasağının ardından denize açılacak olan tekne ve kayıklarda yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.
1 Eylül 2014’te başlayan denizler de avlanma dönemi 15 Nisan 2015’te sona erdi. Av yasağının başlaması ile birlikte sezon boyunca yıpranan tekne ve kayıklar, limanlarda, balıkçı barınaklarında ve tersanelerde bakıma alındı. Ordu’nun Altınordu ilçesi Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda da 1 Eylül 2015’te başlayacak olan balık av sezonu için balıkçı tekne ve kayıklarında son bakımlar ve ağ onarımları tamamlanıyor. Teknelere uygulanan motor bakımı boya ve zımpara gibi işlemlerle tekne ve kayıklar Karadeniz’e uygun hale getiriliyor. Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda hem tekne ve kayık bakım ustalığı hemde amatör olarak balıkçılık yapan 60 yaşındaki Şeref Baş, yeni sezon için tekne ve kayık bakımlarında ummalı bir çalışma olduğunu ve yaşanan yoğun çalışmanın 1 Eylül’e kadar süreceğini söyledi.
"BİR KAYIĞIN BAKIMI 10 GÜN SÜRÜYOR"
Genellikle amatör balıkçıların kullandığı küçük, ahşap kayık ve sandallarda yoğun bir bakım yapıldığını ifade eden Baş, "Kumbaşı Balıkçı Barınağımızda av sezonu yaklaştıkça hareketlilik artıyor. Bu günlerde tekne ve kayık bakımlarına önem verildiği kadar, ağ bakımlarına da önem veriliyor. Bu dönem de ayrıca 2-3 aydır tatil yapan işçilerin toparlanma dönemde diyebiliriz. Bu barınakta bu hareketlilik 1 Eylül’e kadar devam edecektir. Av sezonun bitmesi ile tekne, kayık ve sandalları bakıma aldık. Genellikle ahşap olan sandal ve kayıklarda yoğun bir bakım var. Yapılan çalışmalar arasında raspa, boya, kalafat, reçine ve macun ile birlikte zımpara çalışmaları yer alıyor. Amatör olarak kullanılan bir sandalın bakım ve onarımları 10 günde tamamlanıyor. Birçok balıkçı bakımlarını kendi yaparken, amatör olarak yapanlar bu işi bilmediği için bize yaptırıyor. Bazı tekne ve kayık sahipleri bakımları parası olmadığı için sezonun başlangıcına bırakıyor ve para kazandıktan sonra bakıma alıyor. Bu sezon tüm balıkçılarımız için inşallah kazasız belasız ve bol kazançlı geçer" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!