İhracatçı birlikleri fındıkta çiçek sayımı sonucu açıklamayacak

Güncelleme Tarihi:

İhracatçı birlikleri fındıkta çiçek sayımı sonucu açıklamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 17:20

ORDU (AA) - Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerinin, her yıl şubat ayında fındık bahçelerinde yapılan çiçek sayımı sonuçları hakkında bu yıl açıklama yapmayacağı bildirildi.
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi şubat ayı ortası itibarıyla birliklerinin bünyesinde bulunan Fındık Tanıtım Grubu (FTG) tarafından yapılan fındık bahçelerinde çiçek sayımı sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.
Bu nedenle FTG'ye atfen hiçbir söylentiye itibar edilmemesi istenen açıklamada, "Bu kararın alınmasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in Trabzon'da yapılan Ortak Akıl Toplantısı'ndaki açıklama ve tavsiyeleri esas alınmıştır. FTG'nin fındık bahçelerinde, rekolte tahminlerine yönelik ve bugüne kadar çok başarılı sonuçlar alınan rutin çalışmaları, sezon boyunca çeşitli aşamalarda devam ettirilecektir" ifadesi kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!