Cörüt: "Açıklanan Rekoltelere İtibar Etmeyin"

Güncelleme Tarihi:

Cörüt: Açıklanan Rekoltelere İtibar Etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 11:18

ALTINORDU ZİRAAT ODASI BAŞKANI UĞUR CÖRÜT, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE AÇIKLANAN REKOLTE RAKAMLARININ GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI BELİRTEREK, "ŞUANDA YAPILAN REKOLTELER KARANFİL SAYIMINA GÖRE YAPILAN REKOLTELER BU SEBEPLE GERÇEK FINDIK REKOLTESİNİ YANSITMIYOR" DEDİ.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, geçen günlerde açıklanan rekolte rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Şu anda yapılan rekolteler karanfil sayımına göre yapılan rekolteler bu sebeple gerçek fındık rekoltesini yansıtmıyor" dedi.
Altınordu Ziraat Odası olarak rekolte için açıklanan rakamların doğru olup olmadığını tespit etmek amacıyla sahaya indiklerini ve rekolte tespit çalışmaları yaptıklarını aktaran Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Fındıkta rekolte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birileri çıkıyor 640 bin ton rekolte var diyor, birileri de 693 bin fındık rekoltesi var şeklinde konuşuyor. Biz de bu rakamları görünce sahaya indik ve rekolte tespit çalışmalarına başladık. Yapmış olduğumuz tespitler sonucunda bazı bölgelerde fındık yok denecek kadar az, bazı bölgelerimizde fındık iyi, ancak rekoltenin açıklanan 640 bin ve 693 bin şeklindeki rakamlara ulaşabileceği gözükmüyor" diye konuştu.
CÖRÜT: "FINDIK HASADA KADAR BAZI EVRELERDEN GEÇECEK"
Geçtiğimiz günlerde yapılan rekolte açıklamalarının karanfil sayımına göre yapıldığını ve gerçeği yansıtmadığını ifade eden Cörüt, TZOB’un 20 Haziran’dan sonra rekolte tespitlerini ortaya koyacağını belirtti. Fındığın yaz döneminde önemli evrelerden geçeğini ve rekoltenin etkileneceğini vurgulayan Cörüt, "Rekolte çalışmalarımız 20 Haziran’ın ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) öncülüğünde Türkiye genelinde rekolte tespiti yaparak devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızdan sonra gerçek rekolte ortaya çıkacak, şuanda yapılan rekolteler karanfil göre yapılan rekolteler bu sebeple gerçek rekolteyi yansıtmıyor. Fındık ürünü, hasat dönemine kadar belirli evrelerden geçecek, bunlar güneş yanmaları, kuraklık ve fındık kurdu gibi çeşitli zararlılar ve hastalıklara maruz kalacak, bu sebeple rekoltede kesinlikle değişiklikler olacaktır. Bu sebeple üreticilerimiz açıklanan rekoltelere itibar etmesinler, kendi bahçelerinde fındık bakımlarını ilaçlama gibi unsurları eksik etmesinler. En iyi sonuç hasat döneminde ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!