Üniversite öğrencileri kadın haklarını çiçeklerle kutladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri kadın haklarını çiçeklerle kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 14:32

Üniversite öğrencileri kadın haklarını çiçeklerle kutladı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE, (DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 5 Aralık Kadın Hakları günü kapsamında etkinlik düzenledi.
Niğde Ömer Halisdemir meydanında düzelenen etkinlikte İletişim Fakültesi öğrencileri kadınlara  çiçek ve broşürler dağıtarak 5 Aralık Kadın Hakları günlerini kutladı. Üniversite öğrencisi Mücahit Bilgi yaptığı açıklamada şunları söyledi:
''5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınlarına Milletvekili genel seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliği Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Bu nedenle 5 Aralık 1934 tarihinden itibaren Kadın Hakları Günü kutlanır. 8 Şubat 1935'de yapılan milletvekili genel seçimlerinde kadınlar ilk kez milletvekili seçme ve seçilme hakkını kullandılar. Bu seçimlerin sonunda oluşturulan beşinci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisine 18 kadın milletvekili girdi. Bu ülkemiz için hafızalardan silinmemesi gereken bir yeniliktir'' dedi.

Bilgi, ''Eski Kahraman vatansever Türk Kadınlarımızı kendimize örnek alıp her konuda duyarlı olup yavrularımızın, torunlarımızın ve ülkemizin geleceği için yaşadığımız olumsuzluklara karşı duyarlı olup seyirci kalmayıp çok ama çok çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!