TOKİ mağdurları Valilikten yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

TOKİ mağdurları Valilikten yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 13:16

TOKİ mağdurları Valilikten yardım istedi

Haberin Devamı

NİĞDE'de yapımı devam eden Efendibey kentsel dönüşüm alanındaki hak sahipleri Valilik önünde toplanarak aylık ödemelerin yükselmesine tepki gösterdi.
Hak sahipleri eylül ayı aidatlarını ödemek için bankaya gittiklerinde yüzde 100 artış talep edildiğini söyledi. Önce Niğde Belediyesi'ne gittiklerini, sorunu çözemeyince Valiliğe geldiklerini anlatan vatandaşlar Vali Yılmaz Şimşek ile görüşmek istedi. Vali Şimşek başka bir programa katıldığı için vatandaşlar sorunu vali yardımcılarına anlattı. Yetkililer, TOKİ ile görüşülerek sorunun çözümüne yardımcı olunacağını açıklayınca, vatandaşlar Valilikten ayrıldı. 
TOKİ ile sorun yaşayan vatandaşlar, konuyu özetle şöyle anlattı:
"Afetevlerinde oturuyorduk. Aylık 430 TL ödeme yapacaktık, şimdi 850 TL oldu. Toplamda 71 bin TL olması gereken para 119 bin TL'ye yükseldi. Ççevre düzenlemesi, alt yapı, arsa payı gibi durumları değerlendirerek fiyatın arttığını tahmin ediyoruz. Ama Niğde’de bunu bize anlatacak bir muhatap bulamıyoruz. Köy yolu gibi yol var, otobüs giremiyor, ambulans giremiyor."
Efendibey Mahallesi Muhtarı Teyfik Özbek ise şöyle konuştu: "2012 yılında evin fiyatı örneğin metrekaresi 850 TL idi, bu rakam yükselmeyecek dediler ama şimdi 1280 TL’ye yükselmiş durumda. Tefe-tüfe gibi oranlarla yükseldiğini tahmin ediyoruz. 5 yıl önce bu şekilde olacağı söylenseydi insanlar ona göre planlarını yaparlardı. Bu durumda olan yaklaşık 3 bin hak sahibi var."

Ali KADI/NİĞDE;(DHA)
FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!