Rektör Kar, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Rektör Kar, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 14:14

Rektör Kar, değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim dönemi değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversite’nin temel fonksiyonunun eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma fayda olmak olduğunu söyledi.
Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 28 bin 50 öğrencisi bulunduğunu belirten Rektör Kar, “9 bin 687 öğrenci ön lisans, 15 bin 730 öğrenci lisans, 2 bin 374 öğrenci yüksek lisans ve 259  doktora öğrencisi bulunmaktadır. 41 farklı ülkeden 586 uluslararası öğrenci üniversitemizde eğitim almaktadır.  Bu sayı yeni dönemde artacaktır. 937 tane Akademik personel bulunuyor. Bunlardan 85’i profesör, 87’si doçent, 293’ü Dr. Öğretim üyesi, 242 araştırma görevlisi, 230’u ise öğretim görevlisidir” dedi.
Yeni açılan lisans bölümleri hakkında bilgi veren Rektör Kar şöyle devam etti:
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümüne bu sene II. Öğretim - 40 öğrenci, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümüne II. Öğretim - 40 öğrenci, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi  Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümüne 15 öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik  bölümüne 15 öğrenci ve Biyoloji bölümüne 20 öğrenci alınacak. Yeni açılan ön lisan bölümleri ise Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık, Adalet, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Havacılık İşletmeciliği II. öğretim - 60 Öğrenci, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik, Fizyoterapi, Bor Meslek Yüksekokulu’na Tapu Kadastro açıldı.”
YAZ OKULUNA BİN 862 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI
Rektör kar, açılan yaz okuluna bin 862 öğrencinin kayıt yaptırdığını, diğer üniversitelerden kayıt yaptıran öğrenci sayısının ise 68 farklı ilden, 442 öğrenci olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!