Patates üreticilerine hastalık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Patates üreticilerine hastalık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 13:16

Patates üreticilerine hastalık uyarısı

Haberin Devamı

NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patates üretilen alanlarda bitkiyi çürütüp büyümesini önleyen 'mildiyö' hastalığının görülmeye başladığını belirterek, üreticileri zamanında ilaçlama yapmaları için uyardı.
Yıllık ortalama 1 milyon tonluk patates üretimi yapılan kentte üreticileri hastalık ve zararlılarla ilgili duyarlı olmaya çağıran Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, "Son günlerde havanın serin ve  yağışlı olması, patateste mildiyö hastalığı için zemin hazırladı. Mildiyö konusunda önlem alınmadığı takdirde büyük zararlar oluşabilir" dedi.
Görevli ziraat mühendislerince patates ve fasulye ekili alanlarda gerekli incelemelerin yapıldığını anlatan Kenar, "Çiftçiler hastalığa karşı  uyarıldı. Tarlaların sık kontrol edilmesi ve erken müdahalede  bulunulması gerektiği anlatıldı. Mildiyö hastalığı bitkinin yeşil aksamını ve kökünü çürüterek toprak  altındaki yumruların büyümesini önlüyor. Bu yıl  hastalık daha tam anlamıyla baş göstermeden ilaçlama yaparak hastalığı bertaraf  edelim. Niğde bölgesinin tamamını kapsamıyor bu hastalık ama koruyucu ilaçların atılmasını öneriyoruz" diye konuştu.


Adnan ÇELEBİ / NİĞDE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!