Niğde’de öğretmenler günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de öğretmenler günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 12:08

Niğde’de öğretmenler günü kutlandı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler Kültür Merkezi’nde devam etti.

Kültür Merkezi’nde programa Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşma yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Binlerce yıllık şanlı tarihimize ecdadımız ilme muallime önem vermiş her devirde dönemin  en büyük alimleri ecdadımızın içinden çıkmıştır. Ne zamanki ilme alime verilen azalmış geleneksel eğitim anlayışımızı çağımızla bütünleştirememiş o zaman çağın gerisinde kalmamız kaçınılmaz olmuştur. Çocuklarımıza ecdadımızı, kendi kültürümüzü yerli manevi milli inancımızı temel alıp gereken davranışları kazandırarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabiliriz. Nesillerimizi yaşayacakları çağa hükmedebilecekleri gerekli bilgi ile donatırken aynı zamanda adaletten ayrılmayan erdemli bireyler olarakta yetiştirmek zorundayız. Bu yolda her geçen gün eğitim alt yapımızı güçlendiriyor. Güçlendirdiğimiz alt yapımızla birlikte öğretmenlerimizin fedakarca çalışmaları ile başarı çıtamızı her gün arttırıyoruz. Devletleri ve medeniyetleri yapanda yıkanda öğretmenlerdir. Öğretmene verilen değer geleceğe yapılan en büyük değerdir” dedi.

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan 29  aday öğretmenler yemin etti,  oratoryo gösterisi yapıldı, şiirler okundu. Programın sonunda emekli olan öğretmenlere  hizmet şeref belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!