Niğbor Uluslararası Sanat Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Niğbor Uluslararası Sanat Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 12:00

Niğbor Uluslararası Sanat Günleri başladı

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, 23 Nisanda başlayan ve 29 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan 1. Niğbor Uluslararası Sanat Günlerinin Niğde İl Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına katıldı.
Niğde’nin ev sahipliğini yaptığı ve resim, heykel, fotoğraf, mozaik, cam, sanatlarında gerçekleşecek sanat günlerine Türkiye'den 23; Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, İtalya, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Mısır, Kazakistan, Kore, Kosova, Makedonya, Hollanda, Suudi Arabistan, Rusya, KKTC, Malta gibi çeşitli ülkelerden 35 sanatçı katılacak.
Sanat günlerinin açılış programında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Sevgi, saygı, hoşgörü ve barış ortamının vazgeçilmez koşulu olan sanat, aynı zamanda güzelliklerin keşfedilmesi içinde bir vesiledir” dedi. Yerli ve yabancı ressamların sanat eserlerinin sergilenmesinin ardından başlayan programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, böylesine önemli bir organizasyonun Niğde’de düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Konuşmanın ardından program, downsendromu, otizm hastası ve görme engelli özel insanlardan oluşan Lokomotif Band grubunun sahne almasıyla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!