İŞKUR, 15 bin kişiye 97 milyon TL destek oldu

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR, 15 bin kişiye 97 milyon TL destek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 18:20

İŞKUR, 15 bin kişiye 97 milyon TL destek oldu

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek, İŞKUR'un, istihdamın korunması amacıyla, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneğiyle yaklaşık 15 bin kişiye 97 milyon TL destek verdiğini açıkladı.
2021 yılı Temmuz ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında İŞKUR Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan, kaymakamlar, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şimşek, koronavirüs pandemisinin üretimde ve istihdamda yarattığı olumsuz etkileri azaltmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı'nın ivedilikle uygulandığını söyledi. Vali Şimşek, "İŞKUR öncülüğünde, iş dünyamıza, istihdamın korunması amacıyla, işletmelerimize kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği sunulmuştur. İŞKUR İl Müdürlüğümüz, istihdamın korunması amacıyla pasif işgücü programları kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işsizlik ödeneğiyle yaklaşık 15 bin kişiye 97 milyon TL destek olmuştur. Ayrıca istihdam artışı sağlamak amacıyla 1 Ocak 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında 2 bin 345 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, işbaşı eğitim programları ile de 608 kişi meslek edinerek işbaşı yapmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!