Devlet desteği ile sera kurdu, 12 ay üretim yapacak

Güncelleme Tarihi:

Devlet desteği ile sera kurdu, 12 ay üretim yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2020 16:15

Devlet desteği ile sera kurdu, 12 ay üretim yapacak

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE’de çiftçi Ayhan Gedik, devlet desteği ile kurduğu serada 12 ay organik domates, biber, salatalık, fasulye üretecek.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş,  Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde 150 bin lirası hibe olmak üzere 300 bin liraya kurulan 5 dönümlük  serada incelemelerde bulundu. Asım Baş, seranın Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma desteğiyle faaliyete geçtiğini söyledi.
Seracılığın Niğde’de geliştiğini anlatan Baş, "Serada 12 ay domates, biber, fasulye gibi ürünler yetiştiriliyor. Niğde, tarımda bir markalaşma yolunda ilerliyor. Potansiyeli çok yüksek, farklı avantajları var. Yerinde üretim, yerinde işleme, yerinde pazarlama zincirini oluşturmaya çalışıyoruz. Büyük oranda başardık. Bundan sonraki süreçte tarımda sayılı illerden biri haline gelecek. Seracılık eksikliğini hissettiğimiz bir alandı. Seracılığı geliştirme aşamasına girdik" dedi.
Çiftçi Ayhan Gedik ise yerli tohumdan orijinal fideler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Niğde'de ilk defa serayla Alsancak domatesinin yetişebildiğini gösterdik. 12 ay üretim yapabilmenin önünü açmaya çalışıyoruz. Bunu da yüzde 50 başardık. Bundan sonra bu işi yapmak isteyenlere yardımcı olmak istiyoruz. Kış mevsiminde Akdeniz bölgesine bağlı olduğumuz için burada yeni bir sektörün önünü açmaya çalışıyoruz"  diye konuştu

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!