Başkan Özdemir: Kale projesi, Niğde’yi cazibe merkezi yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özdemir: Kale projesi, Niğde’yi cazibe merkezi yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 15:24

Başkan Özdemir: Kale projesi, Niğde’yi cazibe merkezi yapacağız

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 'Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi' ile yıkım işlerinin önemli ölçüde tamamlandığını, yapım işleriyle ilgili projelerin de startının verildiğini açıklarken, "Proje kapsamında, tescilli yapılar korunacak, bölgedeki yapıların restitüsyonu, restorasyonu ve rekonstrüksiyonu yapılacak. Yapılacak ticarethane konut ve sosyal donatı alanları ile bu bölgemiz hem korunacak hem de yenilenecektir. Bölge cazibe merkezi haline gelecek. Proje tamamlandığında kentin tarihi ve kültürel açıdan zenginliği gelecek nesillere aktarılacak” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin çehresini değiştirip kenti her anlamda geliştirecek olan 'Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin yeni dönemde tamamlanacağını müjdeledi. Bölgede koruma altına alınan binaların yine geleneksel mimarilerine uygun bir şekilde restore edilerek turizme kazandırılacağını anlatan Başkan Özdemir, "Proje kapsamında, tescilli yapılar korunacak, bölgedeki yapıların restitüsyonu, restorasyonu ve rekonstrüksiyonu yapılacak. Geleneksel dokuya uygun olarak yapılacak ticarethane, konut ve sosyal donatı alanları ile bu bölgemiz hem korunacak hem de yenilenecektir. Bölge her anlamda bir cazibe merkezi haline gelecektir. Proje tamamlandığında, kentin tarihi ve kültürel açıdan zenginliği gelecek nesillere aktarılacak” dedi.

Haberin Devamı

'NİĞDE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK'

Projeyle Niğde Kalesi ve çevresinde bulunan tarihi eserlerin daha iyi bir şekilde ortaya çıkacağına dikkat çeken Başkan Özdemir, “Restorasyon çalışmalarıyla birlikte kale duvarları, tarihi evler ve diğer önemli yapılar eski ihtişamlarına kavuşacak. Bunun yanı sıra, çevredeki sokaklar ve meydanlar da düzenlenerek, ziyaretçilerin rahatlıkla gezebileceği bir alan oluşturulacak. Tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve yeniden canlandırılmasıyla birlikte, Niğde'nin turizm potansiyelinin artması amaçlanıyor. Böylece, şehirdeki oteller, restoranlar ve diğer turizm işletmeleri de hareketlenerek bu proje sayesinde ekonomik büyümeye katkı sağlayacak” diye konuştu.

1 MİLYAR LİRA HARCANDI

Haberin Devamı

Kale Projesi’nin Niğde’nin ve Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu, şu ana kadar bölgede 1 milyar liraya yakın harcama yapıldığını da ifade eden Başkan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleriyle hayal bile edilemeyen bu projeyi, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında Niğde’ye kazandıracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki de geçtiğimiz günlerde ilimize teşrif ederek proje alanını inceledi ve projeyle ilgili her türlü desteği vereceklerini yineledi. Ayrıca milletvekillerimiz ve bürokratlarımız da projemizle yakından ilgileniyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize, sayın valimize, bürokratlarımıza projeye gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı tüm Niğdeliler adına şükranlarımı sunuyorum. Projemiz bütün hızıyla devam ediyor ve asla durmayacak. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Bu proje yeni dönem içerisinde, 2-3 yıl gibi bir sürede tamamlanacak ve tüm hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!