İpliğe desen veren fabrika

Güncelleme Tarihi:

İpliğe desen veren fabrika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 13:15

İpliğe desen veren fabrika

Haberin Devamı

NİĞDE Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Orteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Doğanlar, Japonya'dan sonra dünyada ilk olarak üretilen desenli iplik üretim tesisinin ikincisini Niğde’ye kurduklarını söyledi.

Niğde'de üretilen desenli ipliklerin 5 Ülkeye ihraç edildiğini belirten Doğanlar: “ İplik üretimimizi 1996 yılından beri yapıyoruz. Desenli iplik üretim tesisimiz teknolojik olarak Dünyada 2 ülkede var. Birisi Japonya’nın Tokyo şehrinde biriside Türkiye’de Niğde ilimizde. Desenli ipliklerimiz son teknolojik makinelerle işleniyor. Saç teli kadar ince üretmiş olduğumuz ipliklere desen veriyoruz. Saç teli gibi inceliği olarak 40, 50 ve 80 numara ipliğe desen vererek elde ediyoruz. Ürettiğimiz desenli ipliklerimiz hayatımızın her alanında kıyafetlerimiz de kullanılıyor.’’ dedi.

Yeni kurulan tesisle birlikte fabrikada çalışan işçi sayısının 400’e yükseldiğini ifade eden Doğanlar “1996 yılında ilk fabrikamızı Niğde’de üretime aldık. Birinci fabrikamızı 25 milyonluk bir yatırım ile faaliyete geçirdik ikinci fabrikamızı ise geçen sene üretime başladık . yeni tesissimiz de yaklaşık 80 trilyonluk bir yatırım. İlk fabrikamızda 180 kişi çalışıyordu. İkinci fabrikamızda ise 120 kişi çalışıyor. 2017 yılında ikinci fabrikamızda 220 kişi olacak. Yani toplam iki fabrikamızda 400 aile reisine iş kapısı tanınmış oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırım çağrısından sonra yatırım atağına geçtiklerini belirten Doğanlar şöyle devam etti: ‘‘ Desenli iplik tesisimizi kurduktan sonra 2018 yılında daha da genişletmeyi planlıyorduk ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine genişleme çalışmalarına 2017 yılı içerisinde başlayacağız. Sanayicimiz burada çok iyi irdeleyip araştırıp inovasyon yani yüksek kalitede üretim yapması gerekiyor. Yoksa eski bildiğimiz üretimlerle bir yere varamayız. Katma değeri yüksek üretim yapmadan Türkiye hiçbir yere varamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımız da bunu söylüyor. ’’

Ali KADI/NİĞDE,(DHA).

AK(OA)(19.12.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!