Çıraklıktan zirveye bir başarı hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Çıraklıktan zirveye bir başarı hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 15:22

Çıraklıktan zirveye bir başarı hikayesi

Haberin Devamı

"AVRUPA’nın En İyi Otomobil Tasarımcısı' ödülünün sahibi Erbakan Malkoç, Niğde Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.  

Niğde Üniversitesi Girişimcilik Kulübü, Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te 'Çıraklıktan Dünyaca Ünlü Tasarım Sihirbazlığına' konulu söyleşi düzenlendi. Programa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp,akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ARDAHAN'DA DOĞDU
Girişimcilik Kulübü Başkanı Taha Pusmaz’ın açış konuşmasının ardından söz alan Erbakan Malkoç, hayat hikayesini anlattı. Malkoç, Ardahan’da 11 çocuklu bir ailenin üyesi olarak dünyaya geldiğini, ilkokul çağında anne ve babasını kaybedince İstanbul'a ağabeyinin yanına gittiğini söyledi. Erbakan Malkoç, küçük yaşta atıldığı iş hayatında çıraklıktan zirveye giden yolculuğunda yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.
Devlet başkanları, krallar, ünlü iş adamları, futbolcular, şarkıcılar için kişiye özel tasarımlar yaparak 'Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma' ödülünü alan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Erbakan Malkoç, şu tavsiyelerde bulundu:

MAZERETLERİ UNUTUN

"Yaşamın en zor zamanlarında bile karamsar olmadı. Şu anki gençlere bakıyorum da, o kadar çok mazeretleri bulunuyor ki! İlerlememek için tutunacağımız o kadar çok bahanemiz var ki, anlaşılır gibi değil. Mazeret yalandır. Başarılı olmak istiyorsanız önyargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız."
Malkoç, Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımcısı ödülünü aldığını, ayrıca ‘2014 Avrupa Rekabet Kalite Ödülü’nün de sahibi olduğunu vurguladı.

UM(OA)(27.04.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!