50 yıl sonra katı besinler yiyebiliyor

Güncelleme Tarihi:

50 yıl sonra katı besinler yiyebiliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 13:24

50 yıl sonra katı besinler yiyebiliyor

Haberin Devamı

Uğur MART/ NİĞDE, (DHA) - NİĞDE Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı  Dr. Hacı Bolat, 50 yıldır katı besinle beslenemeyen hastayı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.
Konya’nın Ereğli İlçesinde yaşayan 74 yaşındaki İsmet Sever 24 yaşından beri bulantı-kusma, karın ağrısı şikayeti çekerken sadece sıvı besinlerle beslenebildi. Önceki yıllarda gittiği hastanelerde bir çözüm bulunamayan yaşlı hasta son olarak Niğde Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine karın ağrısı ve bulantı kusma şikayetiyle başvurduğunda Dr. Hacı Bolat muayene etti. Tetkikler sonucunda ameliyat kararı veren Dr. Bolat ameliyat kararı aldığını şöyle anlattı:
"Endoskopide 12 parmak bağırsağında geçiş olmadığı, 3-4 mm açık olduğu görüldü. Bu açıklığın ameliyatla düzelebileceğini hastaya anlattım. Yıllardır kilo alamıyor, sadece süt ve mama ile besleniyordu. Karar verdikten sonra ameliyatını planladık. Darlık olan bölgeyi bypass ettik. İnce bağırsak mide ile birleştirilerek yeni bir yol yapıldı. Böylelikle darlıktan kaynaklanan sorunu çözdük. Ameliyatından sonra hastamız yeme içmeye başladı. Herhangi bir sorun kalmadı. Şu an için katı besinlerle beslenebiliyor. Bundan sonra bulantı kusma karın ağrısı yaşamayacak inşallah."
Hacı Bolat'ta yarım asır sonra yeniden katı yiyecekler yemenin mutluluğunu yaşadığını söyleyip doktor ve hemşirelerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!