Öğrenciler bisikletlerine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler bisikletlerine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 12:13

Öğrenciler bisikletlerine kavuştu

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki protokol kapsamında, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Nevşehir merkez ve ilçelerinde bisiklet dağıtımına devam ediliyor. Program kapsamında 407 bisikletin dağıtılması hedeflendi.
Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Öcal ve Dt. Levent Soysaldı tarafından bugün ilk olarak Nevşehir merkez İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere 30 bisiklet dağıtıldı. Bisikletlerine kavuşan öğrenciler sevinçlerini okul içinde tur atarak gösterdi. Bisikletlerini alan öğrenciler, Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Öcal ve Dt. Levent Soysaldı tarafından Gülşehir İlçesi'nde Kaymakam Murat Ertekin’in de katıldığı törenle 30 öğrenciye bisikletleri verildi. Nevşehir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Öcal, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘sağlıklı yaşamı destekleme’ projesi kapsamında ülke genelinde yaklaşık bir milyon bisikletin öğrencilere dağıtımın planladığını belirtti. Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Nevşehir merkez ve ilçelerinde bisikletleri dağıtmaya devam ettiklerini ifade eden Öcal, şöyle dedi:
"Gülşehir ve Ürgüp’te 30’ar öğrenciye bisikletlerini teslim edeceğiz. Sağlığı korumak ve geliştirmek için; hareketsiz yaşamı azaltıp fiziksel aktiviteleri artırmak gerekiyor. Bu nedenle çocuklar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve başarılı olmalarında sağlıklı beslenmeleri kadar hareketli bir yaşam sürmeleri de gerekir. Çocuğun bu dönemde düzenli olarak yaptığı spor etkinlikleri, sağlıklı bir fizik yapının gelişmesini sağlarken ileriki dönemde, sağlıklı beslenme ile birlikte birçok kronik hastalığın oluşma riskini de azaltmaktadır. Bunu dikkate alan Bakanlığımız öğrencilerimizin ve halkımızın sağlıklı yaşamına katkıda bulunmak amacıyla bisiklet dağıtımı programını uygulamaya koymuştur. Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak il genelinde obeziteyle mücadele programına özel önem veriyoruz. Bakanlığımız belediyelerin her yaptığı 3 bin metre bisiklet yoluna karşılık bir bisiklet hediye etme gibi bir projesi de bulunuyor."
Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ise, Gülşehir halkının hareketli yaşamı sevdiğini ifade ederken, "Burada bulunan parklardaki spor aletlerini kullanıyor, yürüyüş yapıyor” dedi. Bisikletlerine kavuşan öğrenciler, bisikletleriyle tur atarak Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti. Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Öcal ve Dt. Levent Soysaldı, Gülşehir’deki bisiklet dağıtım töreni sonrasında Ürgüp’e geçti. Burada da Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı bir programla yine 30 öğrenciye bisiklet dağıttı. Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, 15 yıllık Kaymakamlık hayatı içerisinde ilk kez Bakanlık tarafından görev yaptığı yere bisiklet gönderildiğini belirterek, teşekkür etti. Ürgüp’ün bisiklet sporunu seven ve iddialı olan bir yer olduğunu ifade eden Balcı, "Bisiklet sporunda takımımız var. Takımda il ve ülke genelinde dereceleri olan gençlerimiz bulunuyor. O yüzden Sağlık Bakanlığı’ndan daha fazla bisiklet istiyoruz"diye konuştu. Ürgüp’te de bisikletlerini alan öğrenciler tur attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!