Depresyondan çıkmak için 'termal' önerisi

Güncelleme Tarihi:

Depresyondan çıkmak için termal önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 13:11

Depresyondan çıkmak için 'termal' önerisi

Haberin Devamı

NEVŞEHİR, (DHA) - YÜKSEK radon gazına sahip şifalı sularıyla dünya çapında ünlü olan Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki termal suların, hem fiziksel hem de ruhsal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtildi.
Kozaklı'daki bir termal otelin Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Düzçekiç, çok sayıda fiziksel rahatsızlığa deva olan termal suların, ruhsal sorunların çözümü konusunda da oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Kendini umutsuz ve çaresiz hissetmekle başlayan depresyonun, birçok uzman tarafından çağın hastalığı olarak tanımlandığını belirten Düzçekiç, ''Depresyona giren kişiler kendilerini, ‘bir kara deliğin içinde yaşıyor’ gibi hissederken, bu hastalıktan kurtulmak için profesyonellerden yardım alırlar. Uzmanlar, depresyonun tedavisi için aile ve arkadaş desteğiyle, stresten uzaklaşma ve pozitif yaşam tarzının benimsenmesinin önemli olduğunu ifade ederken, depresyona giren kişilerin kendilerini daha huzurlu hissedebilecekleri, sorunlardan uzaklaşabilecekleri ortamlarda hastalıklarını daha kolay yenebileceğini belirtiyor. Yüksek radon gazına sahip şifalı sularıyla dünya çapında ünlü olan Nevşehir’in Kozaklı ilçesinin de temiz havası ve termal sularıyla, hem fiziksel hem de ruhsal rahatsızlıklara iyi geldiği yapılan araştırmalarla kanıtlandı'' dedi.
Doğayla iletişim kurma olanağı sunduğu için termal tesislerin özellikle depresyona çare olduğunu ileri süren Düzçekiç, şunları söyledi:
“Fiziksel rahatsızlıklar, kimi zaman ruhsal çöküşlere de neden olabiliyor. Uzmanlar, kronikleşmiş kas ve romatizmal ağrıların endişe ve kaygı yaşanmasına neden olduğunu, termal suları tercih eden hastalarda ise depresyon belirtilerinde azalma gözlendiğini ifade ediyor. Biz de bu durumu pek çok kez gözlemledik. Ruhsal rahatsızlığına çare bulmak, sorunlarından uzaklaşmak için Kozaklı'yı tercih eden misafirlerimiz, buradan huzurla ayrıldı. Çünkü burada kişiler kendilerine dönüp içlerindeki endişe, huzursuzluk, kaygı gibi sıkıntıları atabiliyor.'' 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!