Ahmet Yenilmez’den duygulandıran '1915’ten 15 Temmuz’a' gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Yenilmez’den duygulandıran 1915’ten 15 Temmuz’a gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 10:36

Ahmet Yenilmez’den duygulandıran '1915’ten 15 Temmuz’a' gösterisi

Haberin Devamı

Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- HACI Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) '1915’ten 15 Temmuz’a” konulu tiyatro gösterisi yapıldı.
'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne gelen, tiyatro sanatçısı, aktör, yazar ve şair Ahmet Yenilmez Rektör Prof.Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti. Nevşehir’de ve üniversitede bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirten Yenilmez, Rektör Prof.Dr. Bağlı’ya davetlerinden dolayı teşekkür ederek kendisine ‘Börk’ (Genellikle hayvan postundan yapılan başlık) hediye etti. Rektör Prof.Dr. Bağlı konuşmasında, 15 Temmuz ile birlikte millet şuurunun nereye vardığını hep birlikte gördüklerini söyledi. Rektör, şöyle konuştu:
"Tarihi geçmişimizle çokça övünüyoruz. Ancak geçmişimizde yaşananların neye tekabül ettiğini somut pratik olgularla ortaya koyma konusunda eksiklerimiz bulunmakta. Gazali’nin İslam’ın kavramlarının içinin boşaltıldığı ile ilgili görüşünden yola çıkarsak Modernizmle birlikte kavramların içinin boşalması sürecine de tanık oluyoruz. Bu kavramların içinin yeniden doldurulması açısından 15 Temmuz’da “şehadet” kavramının neye tekabül ettiğini, nasıl bir anlamının olduğunu en somut şekilde gördük. Nitekim, bizim sahibi olduğumuz temel kültürümüzü nasıl bir toplumsal projeye dönüştürmemiz gerektiğinin izini sürmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda kıymetli dostum Ahmet Bey bugün bize “15 Temmuz”u teatral şekilde anlatmak üzere davetimize icabet etti. Teşrifleriniz için hepinize ve kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.”
Rektör Prof.Dr. Mazhar Bağlı’nın konuşması ardından yazar-şair Ahmet Yenilmez, Türkler'in Anadolu’ya girişinden itibaren gerçekleştirdikleri mücadele ve destansı kahramanlıkları kronolojik sırayla canlandırdı. Yenilmez, Çanakkale Destanı ve 15 Temmuz’da demokrasi ve milli iradeye yönelik hain darbe girişimini, bu girişime karşı halkın ortaya koyduğu kahramanlığı konu alan ‘1915’ten 15 Temmuz’a adlı tek kişilik tiyatro oyununu sergiledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!