Vali Yavuz'dan TEOG'de derece alan öğrencilere altın

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuzdan TEOGde derece alan öğrencilere altın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 16:15

Vali Yavuz'dan TEOG'de derece alan öğrencilere altın

Haberin Devamı

 Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- Vali Seddar Yavuz, Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavında derece alan öğrencilere 'altın' hediye etti.

Vali Seddar Yavuz, TEOG'da derece alan 2071 Melikşah Ortaokulu öğrencileri Bahar Erbey, Ali Kemal Sipahi, Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Zeynep Er, Varto Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Ezgi Beytaş'ı makamında kabul etti. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul idarecileri ve öğrencilerin de hazır bulunduğu kabulde Vali Seddar Yavuz, öğrenci ve öğretmenleri kutladı.  Öğrencileri 'Altın' ile ödüllendiren Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Başarı istikrarlı çalışmaktan geçer. Çalıştıktan sonra azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. O yüzden bütün gençlerimize, çocuklarımıza bir hedefi olmalarını öneriyoruz. Hedeflerinden asla vazgeçmesinler. Hele kırsalda yetişen, ekonomik zorluklar içerisinde bulunan kardeşlerimize özellikle sesleniyorum. Sosyal statü değiştirmenin en önemli aracı eğitimdir. İlimizde eğitim yatırımlarında her geçen gün iyi bir noktaya geldiğimizi biliyorsunuz. Çünkü fiziki mekan sorununu çözdük ve sınıf mevcutlarımız 26’ya düştü. Bu elbette ki akademik başarıyı da beraberinde getirecektir. Devletimiz tüm imkanlarıyla gençlerimizin, çocuklarımızın yanındadır. Bugün 12 bin çocuğumuz yatılı olarak okutuluyor. İnşallah önümüzdeki sene 15 bin öğrencimizi okutacağız. TEOG sınavında ilimiz büyük bir başarı elde etmiştir. Öğrencilerimizi bugün yanımıza davet ettik ve onları bir kez daha tebrik etmek istedik. Daha önce kendileriyle görüştüm ve onları tebrik ettim. Öğrencilerimizin bu başarısı inanıyorum ki, yaşıtlarına ve kendinden küçük kardeşlerine örnek olmuştur. Özellikle okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ama en başta anne, babaları, emek veren kardeşlerimizi, çocuklarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum."
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!