Muşlu Atlet Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecek

Güncelleme Tarihi:

Muşlu Atlet Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 15:51

MUŞ’LU ATLETİZMCİ DERYA KONUR, 15–19 TEMMUZ 2015 TARİHİNDE KOLOMBİYA’DA YAPILACAK OLAN YILDIZLAR DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Muşlu atletizmci Derya Konur, 15-19 Temmuz 2015 tarihinde Kolombiya’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.
Muş’u sürekli başarıdan başarıya taşıyan atletizmcilerin dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri olduğunu hatırlatan Mili Takım Atletizm Antrenörü Murat Karataş, 15-19 Temmuz 2015 tarihinde sporcuları Derya Konur’un Kolombiya’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi. 13- 14 Haziran 2015 tarihinde yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda yine sporcularının dereceye girerek milli takım seçmelerinde yer aldığını ifade eden Karataş, “Milli takım seçmesi Balkanlar, Yıldızlar Avrupa ve dünya takım seçmeleri bir arada yapıldı. Bu seçmelerde Emine Akbingöl 1500 metrede ve 3 bin metrede ikinci oldu. Derya Konur 2 bin metre engellide 3. oldu ve Mehtap Altın ise 2. oldu” dedi.
Yıldızlar Avrupa seçmelerine Derya Konur, Mehtap Altın ve Emine Akbingöl’ün gideceğini kaydeden Karataş, “Türkiye’yi temsilen 2000 engellide de Nurullah Omurgan Türkiye 1.si oldu. Hem Balkan Şampiyonasına hem de yıldızlar Avrupa seçmelerinde Türkiye’yi temsil etmek üzere gidecekler. Şu anda ilimizde yıldızlar Avrupa seçmelerine 4 tane sporcumuz gidecek. Yıldızlar Dağ Koşusu’nda ise Osman Barkan ülkemizi temsilen yurtdışına gidecek. Barajı geçtiğinden dolayı da Derya Konur dünya şampiyonasına gidecek. 26 Temmuz Gürcistan’da yıldızlar Avrupa seçmesi, 4 Temmuz’da Roman’ya da Balkan şampiyonası yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!