Muş’a dev yatırım

Güncelleme Tarihi:

Muş’a dev yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 10:51

Muş’a dev yatırım

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL / MUŞ, (DHA)- Enfubo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Bozkurt, Muş’ta hayata geçirecekleri projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu
    23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Muş'ta yatırım başvurusunda bulunan Enfubo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Bozkurt, projelerinin 2018 Nisan’ında hayata geçeceğini ve çok sayıda Muşlu vatandaşın da istihdam edileceğini söyledi. Çok sayıda çiftçinin projeden olumlu etkileneceğini kaydeden Bozkurt, 15 bin kişinin fayda sağlayacağını ve DAKA projeleri arasında kendi projelerinin daha iyi bir şekilde dikkat çektiğini ifade etti.
    İlk etapta 100 kişiye istihdam alanı oluşturacaklarını dile getiren Enfubo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Bozkurt, "Projenin en büyük önemi ülkedeki yüzde 65’lik açığından dolayı kaynaklanıyor. Bu ürün ithal ediliyor. Biz bu biyoetanolun yüzde 65’inin 9’una talibiz ve halen ciddi bir açık var. Bu anlamda proje çok değerli bulunuyor. Konuyu bizzat yetkililerle görüştük. Proje şu anda değerlendirme aşamasında. Projenin iki değerlendirme aşamasını tamamladık. Bundan sonraki süreçte dosya hazırlama ve yerinde ziyaretlerle geçecek bir sürece gireceğiz. Projemizi 10-15 gün içerisinde yüzde 90 oranında tamamlamış oluruz. Muş’ta ki ticari aktörlerinin manevi anlamda desteklerini bekliyoruz. Şu anda aksi giden bir şey yok" diye konuştu.
    21 Milyon TL’lik bir yatırımla kentin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Bozkurt, ciddi maliyetli bir işe soyunduklarını belirtti. Fabrikalarında devamlı ve sürekli üretimin olacağına dikkat çeken Bozkurt, 3 vardiyalı bir çalışma sistemi uygulayacaklarını bildirdi. Enfubo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Bozkurt, ayda 8 bin 500 ton buğday alacaklarını ve ilk yıl buğday alımında yaşanabilecek olası sorunları aştıklarını kaydetti. Bozkurt, çevre illeri de projelerine dahil edeceklerini böylelikle tüm yöre ve bölge halkının bu işten kazanç sağlayacağını aktardı.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!