Muş’ta Elektrik Hatları Yeraltına Alınıyor

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Elektrik Hatları Yeraltına Alınıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 17:33

MUŞ'TA ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Muş merkez ve bazı ilçelerde elektrik hatlarını yeraltına alırken, yollarda kalan direklerin ise deplase işlemleri sürüyor.
Kentin estetiğine önemli katkıda bulunulacağını ve hatların yeraltına alınması için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirten VEDAŞ’ın yüklenici firması ZRY İnşaat Yetkilisi Zal Rüstem Yamaç, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Birçok hattın yeraltına alınacağını ifade eden Yamaç, “Başta Muş merkez Sunay Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Cezaevi civarı ve 2. Sanayi Sitesi olmak üzere birçok mahallede çalışmalar sürmektedir. Bulanık ilçesi, Erentepe beldesi, Tarihi Murat Köprüsü Kavşağı ve Havaalanı Kavşağı’nda yol aydınlatma çalışmaları da başlatıldı. Kilometrelerce alan kazılarak havai hatlar yeraltına alınacaktır” dedi.
Muş’un enerji ihtiyacını karşılamak, kaliteli enerjiyi sürekli ve kesintisiz ulaştırmak için yapılan çalışmaların kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Yamaç, “Çevre ve estetiğe uygun trafo köşkleri tesis ediliyor. Belediye yol genişletme çalışmaları kapsamında yol ortasında kalan havai hatlı direkleri de yeraltına alınıyor. Çevreye uyumlu ve güvenli bir enerji akışı sağlanması yönünde çalışmalar yapılıyor. Kırsal dağıtım tesislerinin bir kısmında yenileme ve yeni tesis çalışmaları yapıldı. İl ve ilçelerdeki bazı köylerde de şebeke yenileme çalışması yapılıyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!