Muş’ta Bereket Ormanı Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Bereket Ormanı Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 12:01

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN’IN BAŞLATTIĞI ‘GÖNÜL ELÇİLERİ’ PROJESİ KAPSAMINDA BAŞLATILAN BEREKET ORMANLARI ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA MUŞ’TA FİDAN DİKİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Muş’ta fidan dikim töreni gerçekleştirildi.
Tarihi Murat Köprüsü yanında oluşturulan ‘Bereket Ormanları’ alanında düzenlenen etkinliğe Muş Valisi Vedat Büyükersoy, eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Şeref Subaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum müdürleri ve eşleri ile davetliler katıldı. Ağaç dikimi öncesi bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, Bereket Ormanları’nın; orman alanların genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturulduğunu söyledi. Büyükersoy, “Özellikle ağacın, çocuklarımızın gönlünde dikilmesi çok önemli, aksi takdirde çocuklarımız büyüdüklerinde ağaca gereken ehemmiyeti, değeri veremiyorlar ve ağaçlandırma konusunda yapılan bütün çalışmalar heba olup gidiyor. Çocukluk yıllarımda bizi ağaç dikmeye götüren öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi de bu vesile ile burada anmak istiyorum. Bizlere ağacı sevdirdiler. Biz de bu duygu ve düşüncelerle bugün çocuklarımıza ağacı sevdirmek için başlatılan kampanyalara destek oluyoruz. Ancak ağacın dikilmesi yetmiyor, bir de bakımı gerekiyor. Diktiğimiz her fidana gözümüz gibi bakmalıyız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan fidanlar katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!