Muş Defterdarlığında "borç yapılandırma" yoğunluğu

Güncelleme Tarihi:

Muş Defterdarlığında borç yapılandırma yoğunluğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 11:57

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Torba Yasa ile çıkarılan kanun kapsamında, borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler, Muş Defterdarlığı'nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Muş Defterdarı Mustafa Yumşak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar borçlarının yapılandırılmasını isteyen 4 bin 360 mükellefin kendilerine başvurduğunu söyledi.

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar başvuruda bulunan mükelleflerden 15 milyon 695 bin 560 lira tahsil edildiğini açıklayan Yumşak, şöyle konuştu:

"Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar devam edecek. Bu mükellefler için çok önemli bir fırsat. Mükelleflerimizin mutlaka bu süreyi değerlendirmeli. Çünkü zamanın dolmasına az kaldı. Yapılandırma süresinin bir daha uzatılması mümkün olmayabilir. Borçlarını yapılandırarak ödemek isteyenlerin, ileri ki tarihlerde zor duruma düşmemeleri için 31 Aralık mesai bitimine kadar bize başvurması gerekiyor. Mükelleflerimiz için bu kolaylığı sağladık."

Haberin Devamı

Öte yandan bu yıl Muş'ta bütçe gelirlerinde de artış yaşandığını bildiren Yumşak, 2013 yılında toplam tahsilatın 138 milyon 409 bin 91 lira olarak gerçekleştiğini anımsatarak, bu yıl kasım ayı sonuna kadar 168 milyon 764 bin 874 lira tahsilat yapıldığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!