Köylülerin 90 yıllık yol sorunu çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Köylülerin 90 yıllık yol sorunu çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 15:29

- Muş merkeze bağlı İnardi köyünde 90 yıldır yaşanan yol sorunu, İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmayla çözüme kavuştu - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür: "Vatandaşlar yoğun kar yağışından dolayı at ve katırlarla ulaşımlarını sağlamak zorunda kalıyordu. Yeni yolla çağdışı ulaşımı ortadan kaldırdık"

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Muş'un İnardi köyünde 90 yıldır devam eden yol sorunu, İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmayla çözüldü.

Kış mevsiminin çetin geçtiği kentte 6 ay boyunca yolu kapalı kalan İnardi köyüne bağlı Konak ve Altıkardeş mezralarına, İl Özel İdaresi tarafından yeni yol yapıldı.

Bölgede yürütülen yol çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin 80 yıldan beri çektiği sıkıntının çözüme kavuştuğunu söyledi.

Yürüttükleri çalışmalarla Konak ve Altıkardeş mezralarına yeni yol yapıldığını anlatan Yentür, şöyle konuştu:

"Bu mezralarımızın ulaşım sorununu çözmek için 3 kilometrelik yeni bir yol yaptık. Bu yol 2014 yılı yatırım programımızda vardı. Köyümüz ve bağlı mezraların Diyarbakır, Bitlis ve Batman il sınırlarına yakın olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanıyordu. Kışın yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşımız yaklaşık 6 ay ulaşım sıkıntısı yaşıyordu. Havanın iyi geçmesiyle yolu 15 gün sonra tamamen ulaşıma açacağız. Vatandaşlar yoğun kar yağışından dolayı at ve katırlarla ulaşımlarını sağlamak zorunda kalıyordu. Yeni yolla çağ dışı ulaşımı ortadan kaldırdık."

Haberin Devamı

İnardi köyü muhtarı Hamit Taşdemir ise cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez mezralarına yeni yol açıldığını bildirerek, "Bu bölgede yaklaşık 6 bin kişi yaşıyor. Mezralarımızın Diyarbakır'ın Kulp ilçesine yakın olmasından dolayı kış aylarında ulaşımımızı oradan sağlıyorduk. Kışın yolumuz kapandığı için genel ihtiyaçlarımızı ve hastalarımızı katırlarla taşıyorduk. Bu yeni yolla 90 yıllık yol sorunumuz çözülmüş olacak" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!