Diyarbakır’da Caminin Yakılmasına Tepki

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da Caminin Yakılmasına Tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 12:32

MHP MUŞ İL BAŞKANI ŞÜKRÜ DEMİR, DİYARBAKIR’IN SUR İLÇESİNDE CAMİ YAKILMASINA TEPKİ GÖSTEREREK, “BU ARTIK TÜRK-KÜRT SORUNUNDAN ÇIKMIŞ, BİR HİLAL-HAÇ SAVAŞINA DÖNÜŞMÜŞTÜR" DEDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde cami yakılmasına tepki göstererek, “Bu artık Türk-Kürt sorunundan çıkmış, bir hilal-haç savaşına dönüşmüştür" dedi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tarihi Kurşunlu Camisinin yakılmasına tepkiler devam ediyor. MHP Muş İl Başkanı Şükrü Demir, Cumhuriyet tarihinin en kötü döneminin yaşandığını belirterek, şu an haçlı savaşlarının başladığını söyledi.
Türkiye’nin hiçbir dostunun kalmadığını ifade eden Demir, “Türkiye’nin çok vahim yere gittiğini söylemek istiyorum. 1 Kasım’da ‘halk istikrarı seçti’ dendi. 1 Kasım’da nasıl istikrar seçildi denildiyse, artık şu anda sokaklarımız girilmez durumda. Şu an camilerimiz yakılmakta, dünyada tek dostumuz kalmadı. Müslümanlarla haçlıların savaşı başlamış durumda. Şu an PKK’ya, PYD’ye, şuraya, buraya Rusya, Amerika ve bütün Avrupa ülkeleri yardım etmekte ve yardımcı olmaktadır” dedi.
Orta Doğu’da ölenlerin tamamının Müslüman olmasına dikkat çeken Demir, şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşamaktayız. Bir tek dostumuz kalmamıştır. Ekonomi sıfırlanmış durumda. Büyük felaketler bizi beklemekte. Her ne kadar PKK, Türk-Kürt sorunu deniyorsa da bu artık Türk-Kürt meselesinden çıkmış, bir hilal-haç savaşına dönüşmüş durumdadır. Bugün camiler, tarihi yerlerimiz yıkılmakta, bugün IŞİD bahanesi ile Orta Doğu’da ölenlerin hepsi Müslüman ise, öldürenlerin çoğu gayrimüslim, Hıristiyan alemi, Yahudi alemi ise, Orta Doğu ve Türkiye’de istikrardan bahsetmek mümkün değildir.”
Diyarbakır’da çıkan olayların tamamen dış güdümlü olduğunu kaydeden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar dış güdümlü. Bunlar dışarıya taşeronluk yapan kişiler, ama ondan öncesi gerekir. PKK’nın camileri cephaneliklerle doldurması, yüzlerce evi hatta bir söylentiye göre 700 evi Nusaybin’de cephanelik ve silahla doldurması nasıl olur? Devlet hiç mi yok? Bu çözüm süreci zamanında, bizim zaman zaman çıkıp çözüm sürecini karşı çıkmamızın da gerekçeleri buydu. Bunu ben çok net söyleyeyim. Bu bir PKK, yani bir Türk-Kürt meselesi değildir. Bu Avrupa’nın projesidir, Amerika’nın projesidir, Yahudi’nin projesidir, İsrail’in projesidir ve şimdi de Rusya projesidir. Şimdi Rusya, Kürt’e veya Müslümana çok mu dosttur ki tonlarca silah atıyor yukarıdan onlara? Yani dediğim gibi bu bir haç-hilal savaşıdır. Temennimiz, duamız milletimizin aklı başına gelir. Selçuklu Türkleri ve Osmanlı Türkleri döneminde olduğu gibi ancak Kürt, Türk, Arap ve Acemi’yle bir olup İslami çerçevede birleşilir ve bu olayların üstesinden gelinebilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!