Bulanık’ta Hoş Geldin Bebek Projesi

Güncelleme Tarihi:

Bulanık’ta Hoş Geldin Bebek Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 18:16

MUŞ BULANIK DEVLET HASTANESİ İLE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI İŞBİRLİĞİYLE 'HOŞ GELDİN BEBEK' PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ.

Muş Bulanık Devlet Hastanesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle ’Hoş Geldin Bebek’ projesi hayata geçirildi.
Bulanık Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Zırhlı tarafından hazırlanan ve Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü bünyesinde kabul edilen ‘Hoş Geldin Bebek’ projesinin tanıtım toplantısına Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Hastane Başhekimi Dr. Sadrettin Arlan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Zırhlı, İdari ve Mali İşler Müdürü İsmet Özsubaşı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Evsen ile hastane personelleri katıldı. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, projeyi anlamlı bulduklarını, sosyoekonomik durumu düşük olan yeni doğan bebeklere ve annelerine verilen hediyelerin büyük bir anlam taşıdığını belirterek, projeye katkı sunan herkese teşekkür etti. Şahin, “Hastane yönetimi bize böyle güzel bir proje için başvurdular. Bizde bu anlamlı projeye destek verdik. Biz kaymakamlık olarak her zaman böyle güzel projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.
Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadrettin Arslan da, sosyoekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebeğine destek vereceklerini belirterek, katkılarından dolayı Kaymakamı Ömer Şahin’e teşekkür etti. Arslan, “Annelerin hamilelik boyunca düzenli kontrollerini yaptırmasını sağlamak, doğumlarını hastanede gerçekleştirmek ve doğumdan sonra bebeğin bakımını özendirmek amacıyla bu sosyal proje gerçekleşmiştir. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Zırhlı ise; anne ve bebek sağlığı konusunda duyarlılık oluşturmak için böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Projemiz Bulanık Devlet Hastanesi’nde doğum yapan annelerimize ve bebeklerine destek olmak, onların ilk bakımlarını sağlamak, annelerimizi bebek bakımı ve sağlığı hakkında bilgilendirmek, psikolojik açıdan destek vermek gibi aşamaları kapsamaktadır" dedi.
Proje kapsamında hazırlanan pijama takımı, bebek tulumu, badi, zıbın takımı, çocuk bezi, ıslak mendil, ateş ölçer, battaniye, pişik kremi, bebek şampuanı ve bebek önlüğünden oluşan hediye paketleri Bulanık Kaymakamı Şahin ve hastane yönetimi tarafından hastanede yeni doğan bebeklere ve annelerine dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!