112 Personeline ’Olay Yeri’ Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

112 Personeline ’Olay Yeri’ Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 12:42

112 PERSONELİNE OLAY YERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş 112 Acil Sağlık Birimi’nde görev yapan personele, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi tarafından adli vakalarda ilk müdahale yapılırken olay yerinde nelere dikkat edilmesi konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.
Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında adli vakalarda olay yerine çoğu zaman herkesten önce giden sağlık personeline, ’Acil Sağlık Hizmetleri Personelinin Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşımı Eğitimi’ verilmeye başlandı. Bu kapsamda Muş Sağlık Müdürlüğü misafirhanesinde eğitim düzenlendi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Emniyet Amiri Erhan Ilgar, intihar ve silahla vurulma gibi olaylarda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Eğitimin daha sonraki bölümü, uygulamalı olarak da canlandırıldı.
112 personeline, olay yerindeki kanıtların korunması konusunda hangi hataların yapıldığını anlatan Erhan Ilgar, yapılan hataları tek tek anlatıp, bunların gerçekte intikal edilecek adli vakalarda tekrar edilmemesini istedi.
Eğitimle ilgili bir açıklama yapan Sağlık Müdürlüğü 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hikmet Gövercin, 112 personelinin adli vakalara yaklaşımlarıyla ilgili seminer düzenlendiğini belirterek, "Meydana gelen olaylarda, olay yerine ilk olarak 112 ekipleri gittiği için bu seminer önemlidir. Çünkü 112 ekibi yaralıya müdahale ederken, delilleri karartmaması için bunlara bir eğitim veriliyor. Bu eğitimin neticesinde personellerimiz adli vakalara giderken daha dikkatli olmaları, hata yapmamaları için verilen bir eğitim. Bizim toplamda 200 personelimiz var ve eğitime ilk etapta 25 personelimiz katıldı. Bu eğitim tüm personelimizi kapsayacak şekilde olacak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!