TURMEPA'dan gönüllü adımı

Güncelleme Tarihi:

TURMEPAdan gönüllü adımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 16:50

TURMEPA'dan gönüllü adımı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Bodrum Şubesi, yeni gönüllü adaylarına ulaşabilmek için Dünya Gönüllüler Günü'nde stant açtı.

TURMEPA Bodrum Şubesi tarafından 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle İskele Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Stant açılarak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefleri tanıtıldı. Gönüllülük ilkesini anlatmak, farkındalık yaratmak, hedefe giden yolda gönüllüleri aracı dernek ve vakıf ile diğer sivil toplum örgütleriyle buluşturmaya dikkat ettikleri belirtildi. Gönüllülük esası gereğince hangi kalkınma hedefine ilgi duyuyorsa, başvuran kişilerin bilgileri alındı. Gönüllüler ardından o hedefle ilgili sivil toplum kuruluşlarına yönlendirildi.

TURMEPA Bodrum Şubesi Başkanı Yaman Olgaç ve Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün'ün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte pankartlar, balonlar ve bildirilerle vatandaşların dikkati çekilmeye çalışıldı. Olgaç, "Standa gelen gönüllülere, bugün öneminden başlayarak amacımızı ve hedefimizi anlatıyor. Gönüllük ilkesinin ne olduğunu, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin hangileri olduğunu ve bu hedefler için hangi sivil toplum kuruluşları ile çalışabileceklerini anlatarak, bilgilendiriyoruz. Sadece kendi derneğimiz için değil, birçok sivil toplum kuruluşu ile yeni gönüllüleri buluşturmuş oluyoruz. Gönüllülerin topluma daha fazla katkı sağlamaları için yol göstermiş oluyoruz" dedi.

Stant öğle saatlerine kadar açık kalarak, gönüllü toplamaya devam etti.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!