Toprak Ev'de Güney Afrika rüzgarı estirdi

Güncelleme Tarihi:

Toprak Evde Güney Afrika rüzgarı estirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 15:14

Toprak Ev'de Güney Afrika rüzgarı estirdi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Suda/Kumda Konserleri serisinde Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper sahne aldı.

Müzik otoritelerinin 'Genç Capetownlı gitarist dünyanın en iyileri arasında dikkat çekiyor' yorumunu yaptığı ve kendisinden övgüyle bahsettiği Derek Gripper'in Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev'de dün (çarşamba) akşam verdiği konser gitar tutkunlarını buluşturdu. Genç nesil gitar virtüözleri arasında durmak bilmeyen yaratıcılığı ve müzikteki etnik arayışlarıyla dikkat çeken Gripper, konserinde 2015 yılı çıkışlı 'Libraries on Fire' albümünden ”Duga', 'Salama', 'Maimouna' ve 'Si Naani' gibi parçaların yanı sıra Afrika'nın önemli müzisyenlerinin eserlerinden uyarladığı bir Afrika klasik gitar repertuvarı yaratma projesi olarak 2012 yılında çıkardığı 'One Night on Earth: Music from the Strings of Mali' adlı albümden '56', 'Jarabi' ve 'Tubaka' adlı eserlere de yer verdi.

Konser öncesinde izleyicilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Derek Gripper, "Bugünün sizler için önemini çok iyi biliyorum. Hepinizin ve tüm Türk halkının bayramını içtenlikle kutluyorum" dedi.

Festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay da "Türk Milleti'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun, aydınlık yarınlar diliyorum" diye konuştu.

Gripper, 2013 yılında 10. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin konuğu da olan Gripper, gitarist-besteci Carlo Domeniconi ile Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda konser vermişti.

Festival kapsamındaki konserler kapsamında 1 Eylü'de flütün büyük üstadı Sir James Galway'in iki gözde öğrencisi Bülent Evcil ve İtalyan Raffaele Trevisani, Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda sahne alacak. Konsere İtalyan piyanist Paola Girardi eşlik edecek.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!