Tırhandillerin kupa mücadelesi devam etti

Güncelleme Tarihi:

Tırhandillerin kupa mücadelesi devam etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 16:19

Tırhandillerin kupa mücadelesi devam etti

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum'un yerel değerlerine özgü tekneleri, geleneksel tekne yapımcılığının örneklerinden olan Tırhandiller, ikinci gün yarışları için denize açıldı. 21 tekne, son yarışta kupa için mücadele etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği'nin destek verdiği ve bu yıl ilki düzenlenen Tırhandil Cup Yarışları, bugün de devam etti. 21 teknede yaklaşık 100 yelkencinin mücadele ettiği yarışların ikinci günüde bugün coğrafi rota gerçekleştirildi. 8 millik Bodrum-Çelebi Adası-Kargı Adası-Bodrum rotasında tırhandiller üçüncü ve son yarışta mücadele etti.

Dün yapılan yarışlarda tropez rotada Gargantua teknesi birinci, Bastarda teknesi ikinci ve Cocote teknesi üçüncü oldu. Üçgen rotada yapılan ikinci yarışta ise, Aganta teknesi birinci, Cocote teknesi ikinci ve Bastarda teknesi üçüncülüğü elde etti. Bugün yapılan yarışların sonuçlarına göre kupanın sahibi belli olacağı bildirildi. Dereceye giren yelkenciler, bugün akşam saat 20.00'de Ağanlar Tersanesi'nde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!