Tedavi gördüğü hastanede tomografi teknisyenini tartakladı

Güncelleme Tarihi:

Tedavi gördüğü hastanede tomografi teknisyenini tartakladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 16:33

Tedavi gördüğü hastanede tomografi teknisyenini tartakladı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM, (Muğla), (DHA)  - BODRUM Devlet Hastanesi'nde görevli 51 yaşındaki tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak'ın, daha önce trafik kazasında yaralanarak geldiği hastanede 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilen ve kontrollerini yaptırmak için gelen 19 yaşındaki E.B. tarafından tartaklanması, sağlık çalışanları tarafından hastane önünde protesto edildi.
Geçen 6 Şubat'ta, E.B.'nin kullandığı 48 BC 034 plakalı motosiklet, Atatürk Bulvarı'nda şerit ihlali yaparak karşıdan gelen Esat Elen yönetimindeki 48 BE 321 plakalı kamyonla çarpıştı. Ağır yaralanan E.B., Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen E.B., yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. İki ay yoğun bakımda kalan E.B., sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edildi.
E.B., dün sağlık kontrolleri için Bodrum Devlet Hastanesi'ne tomografi çektirmek için geldi. İddiaya göre, sıra numarası almadan röntgen odasına giren E.B., tomografisinin çekilmesini istedi. Evli ve iki çocuk babası tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak, sıra numarası alması için E.B.'yi uyardı. Ancak E.B., ısrar edince tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından daha fazla gerginlik olmaması için E.B.'nin tomografisi çekildi. Tomografinin çekilmesini ardından E.B., Kızılırmak'ın boğazına sarılıp, suratına yumruk attı. Burnu iki yerinden kırılan Kızılırmak, kanlar içinde kaldı. Araya giren hastane çalışanları E.B.'yi etkisiz hale getirip, hastane polisine teslim etti. Gözaltına alınan E.B., Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kızılırmak'a saldırı, bugün Bodrum Devlet Hastanesi önünde 'Şiddetten gına geldi' adı altında yapılan eylemle, kınandı. 'Gına geldi, bu öfke neden?', 'Verirken şifa karşılığı sopa', 'Yetmedi mi daha', 'Şiddet varsa biz yokuz' ve 'Hepimiz aynı taraftayız' yazılı dövizlerle eylem yapan hastane personeline, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Oğuz Şahin, Başhekim Yardımcısı Dr. Orhan Yüce'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 90 doktor ve sağlık çalışanın katıldığı eylemde ayakta durmakta güçlük çeken tomografi teknisyeni Tahsin Kızılırmak, yaşadıklarını ağlayarak anlattı.
Kalp ve şeker hastası olduğunu, üç kez by-pass geçirdiğini belirten Kızılırmak, "E.B., tarafından darp edilince bir anda kanlar içinde kaldım, Arkadaşlarım ve vatandaşlar araya girmeseydi beni öldürecekti, kendisinden şikayetçi oldum. Yaşıyorsam şans eseri yaşıyorum" dedi.
"ÖLDÜRMEYE KAST DERECESİNDE ŞİDDET UYGULANMIŞTIR"
Hastane çalışanları adına konuşan Sosyal Hizmetler Uzmanı Arzu Yıldırım da Kızılırmak'a öldürmeye kast derecesinde şiddet uygulandığını belirtip, "Bu olayın hukuki olarak suç teşkil ediyor olmasını bırakın, toplumsal değerlerimize dahi aykırı. Son yıllarda sayı ve doz olarak artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, artık çalışanlarda motivasyon düşüklüğü ve tükenmişliğe yol açmaktadır. Basının üçüncü sayfa haberlerinden biliyoruz ki toplumumuzun psikolojik sağlığı giderek bozulmaktadır. Bunun bir uzantısı olarak sağlıkçıların hedef alınması ve sağlıkçılara yönelik önyargıların, hasta ve yakınlarına ile çalışanlara faydası olmadığı gibi, aksine hasta ve çalışan iletişimini bozmakta ve tedaviyi olumsuz etkilemektedir. Zira aynı gün başka bir polikliniğimizde bir hekimimize uygulanan sözlü şiddet nedeniyle hekimimizin tansiyonu yükselmiş ve tedavi gereksinimi sonucu poliklinik hizmeti durdurulmuş buna bağlı olarak bir çok hasta mağdur olmuştur. Nedeni her ne olursa olsun sağlıkçılara uygulanan şiddet dayanılmaz hal almıştır. Lütfen banka sıralarında, adliyelerde, vergi dairesinde ve benzeri kurumlarda nasıl ses tonunuzu yükseltmeden sakince sıranızı bekliyorsanız, hastanelerde de aynı tavrı sergileyiniz. Sağlıkçılara karşı olumlu tutum ve davranışlarınız tedavilerinizin daha kolaylıkla ve huzurla ilerlemesini sağlayacaktır. Unutmayınız ki biz sağlıkçılar da sağlık sorunları yaşıyoruz ve bizler de sizler gibi hasta veya yakınıyız" dedi.
Yıldırım'ın açıklamasının ardından hastane çalışanları eylemlerini alkışlı protesto ile sona erdirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!