Sokak kedisi mahallelinin maskotu oldu

Güncelleme Tarihi:

Sokak kedisi mahallelinin maskotu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 09:17

Sokak kedisi mahallelinin maskotu oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Terzialiler Mahallesi'ndeki bir sokak kedisi, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bir zücaciye dükkanına sığınan sokak kedisinin bakımını üstlenen işletme sahibi İsa Balcı, her gün yiyeceğini önünden eksik etmiyor. Başta çocuklar olmak üzere mahalleli tarafından benimsenen ve sevilen kedi, adeta maskot haline geldi. Kediyi sahiplenen işletme sahibi Balcı, çalınmaması için gözlerinin önünden ayırmadıklarını belirtiyor.

Kedinin mahallelerinin maskotu haline geldiğini belirten İsa Balcı, "Kedi bakımsızdı, nereden geldiğini bilmiyoruz. Mahallede kediyi perişan halede görünce beslemeye başladık. Kedi mahallenin bir parçası oldu. Her gün sabah işyerini açar açmaz geliyor, mamasını yiyor kapının önünde yatıyor, gelen geçen fotoğraf çektiriyor. Bakımı iyi olunca irileşti, adını 'Rambo' koyduk. Hayatından memnun, herkes Rambo'yu çok seviyor" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Soruç, "Sorunlarımızdan bir tanesi özellikle yazın bölgemize gelip yaz tatilini geçiren burada evi olanların, yaz tatili bitince bu hayvanları sokakta bırakıp gitmeleri. Kedilerimizi, köpeklerimizi, sokak dostlarımızı bırakmaları bizi çok üzüyor. Bu çok büyük bir sorun. Ben buradan rica ediyorum. Tam tersini yapalım. Sokak hayvanlarını sahiplenelim" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!