Sezon finalini "Müziğin Büyüsü" ile yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Sezon finalini Müziğin Büyüsü ile yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 16:29

Sezon finalini "Müziğin Büyüsü" ile yaptılar

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu tarafından yılsonu konseri düzenlendi. Okul müzik öğretmenlerinin çalışmaları ile 6 aydır koro eğitimi alan öğrenciler, büyüklerine taş çıkarttı.
Mahinur Cemal Uslu Orta Okulu'nda müzik öğretmeni Serap Erkefeli ve okul yönetiminin destekleri ile öğrencilerin halk müziği, sanat müziği ve günümüz popüler müziğine karşı bilgilenmeleri ve öğrenmeleri nedeniyle başlatılan sosyal sorumluk projesi kapsamında 55 kişilik çocuk korosu oluştu. 6 aylık çalışma süresince okulda iki kez konser veren koro, son olarak "Müziğin Büyüsü" adı altında Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlene gala gecesinde sahne aldı. Okul Aile Birliği'nin destekleriyle düzenlenen gecenin biletlerinin satışından elde edilecek gelirle okulun ihtiyaçlarının giderileceği belirtildi.
Konserde, türküden, sanat müziğine, yerli ve yabancı popüler şarkılara yer verildi. Yörük Ali, Ortaca'da Evimiz, Fikrimin İnce Gülü, Nazende Sevgilim, Rolling in the Deep, Hit the Road Jack, Senden Başka-Milissemu şarkıları seslendirildi. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte şarkıların müziklerini kendileri yaptı. Koroda öğrenciler, tef zil, davul, darbuka çalarak müziğe eşlik etti.
Öğrencilerin türkülerde başarılı bir şekilde gösterdiği üçlü solo performanslar alkış aldı. Busem Şenol, Nazar Terlemez ve Aleyna Gazioğlu'nun birlikte seslendirdiği "Ortacada Evimiz" türküsü ise antik tiyatroyu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.
Müzik öğretmeni Serap Erkefeli, öğrencilerin geçmişten günümüze öz kültürümüzden başlayarak çeşitli müzikleri öğrenmeleri için sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz ile 6 aydır çalışıyoruz. Türkü eselerini tamamladıktan sonra okulmuzda bir konser verdik. Türk Sanat Müziği çalışmalarını tamamladıktan sonra da bir konserimiz daha gerçekleşti. Popüler şarkıları da tamamladıktan sonra Müziğin Büyüsü Gala Gecesi'nde sahne aldılar. Başarılı performanslar ortaya koydular. Çocuklarımız, emeklerinin karşılıklarını bu konserde alkışlar ile aldı" dedi.
Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!