Şehit aileleri ve gazilerle sene de bir gün

Güncelleme Tarihi:

Şehit aileleri ve gazilerle sene de bir gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 10:21

Şehit aileleri ve gazilerle sene de bir gün

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesinde "Hiç Olmazsa Senede Bir Gün" projesi kapsamında emniyet personeli ile şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Köyceğiz Belediye Başkanlığı ile DALKO (Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi)'nin katkılarıyla, emniyet personeli ile şehit aileleri ile gaziler bir araya geldi.

Etkinliğe katılanlar, Köyceğiz'den ve Ortaca'dan teknelerle sabah saatlerinde Sultaniye Kaplıcası'na geldi. Burada sohbet eden, güzel havayı değerlendiren katılımcıların bazıları, kaplıcanın sularına kendisini bırakırken, bazıları ise Köyceğiz Gölü kenarında gezdi. Öğlen saatlerinde yine teknelerle etkinliğe katılanlara, DALKO tarafından yemek verildi. Etkinlik Dalyan turu ile sona erdi. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, "Çalışan polis arkadaşlarımızın moral motivasyonunu yükseltmek ve şehit ailelerimizin yalnız olmadığını göstermek adına bu projeyi düzenledik. Hiç değilse yılda bir gün biz şehit ailelerimizle buluşup, onlarla güzel bir gün geçirelim diye düşündüm. Bu fikrimi DALKO Başkanı Arif Yalılı ile paylaştım kendisi de onayladı. Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürümüz Yılmaz Lima da destek verdi" dedi. Bu tür projelere her zaman destek olacaklarını belirten DALKO Başkanı Arif Yalılı, "Bu projede, 'Hiç Olmazsa Senede Bir Gün' diyoruz ama istedikleri zaman bu tür projeleri, yılda birkaç sefere de yayabiliriz. Böyle bir projede bize düşecek bir görev varsa her zaman hazırız" dedi. Şehit yakınları da etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür etti.

15 Temmuz şehidi Adil Büyükcengiz'in ağabeyi Abdulkadir Büyükcengiz ise, "Böyle bir organizasyonu düzenledikleri için sebep olanlara teşekkür ediyorum. Böyle şeyler kelimelerle ifade edilmiyor. Sebep olanların Allah tuttuğunu altın etsin. Böyle memleketini seven insanları yaşattıkları için devletime, milletimize burada duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Böyle işler lafla değil yaşamakla, hissetmekle oluyor. Hepsinin Allah işini gücünü rastgetirsin. Bu memleket için kanını canını veren insanların her konuda yanındaydım. Allah ne mutlu onları şehit olarak yanlarına aldı, bizlerde onları yaşatıyoruz" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!