Sadun Boro için 60 teknelik konvoy

Güncelleme Tarihi:

Sadun Boro için 60 teknelik konvoy
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 09:52

Sadun Boro için 60 teknelik konvoy

Haberin Devamı

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde vefat ünlü Türk denizci Sadun Boro'yu arkadaşları ve sevenleri ölüm yıldönümünde unutmadı. Boro'nun yaptırdığı deniz kızı heykeli önüne 60 teknelik konvoyla gelen denizciler, korna çalarak ünlü denizciyi andı.
Marmaris'te geçen yıl 5 Haziran'da 87 yaşında vefat eden Sadun Boro, unutulmadı. Okluk, Ören ve Gökova körfezindeki çeşitli koylardan yaklaşık 60 teknelik konvoyla yola çıkan denizciler, İngiliz Limanı girişinde Sadun Boro tarafından yaptıran deniz kızı heykeli önünde toplandı. Heykelin önünden korna çalarak geçen tekneler, Boro'yu selamladı.
Boro'nun öğrencisi olan Ustura Kemal'in yaratıcısı çizer Haldun Sevel şunları söyledi:
"Bir yıldır kitap okuyamıyorum. Yazı yazmayı bıraktım. Sadun ağabeyin insani değerlerinden bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi Sadun ağabey, Kristof Kolomb'dan pek de iyi olmayan şartlarda dünyayı dolaşmış bir tatlı çılgındı. Onun öncesinde dünyada denizlerde bir hiçtik. Bugün dünya denizlerinde gezen Türk denizci sayısı azımsanamayacak kadardır. Bunların hepsi Sadun ağabeyin çocuklarıdır. Biz hepimiz 'Kısmet'in güvertesinde yetiştik. Bunun yanı sıra Sadun ağabey Gökova için bulunmaz bir çevreciydi. Can Pulak ve Turgut Özal zamanında çıkartılan yasalarla Gökova'nın talanının önüne geçilmesinde büyük rol oynadı. O bir doğa filozofuydu. Onun vücudunu kaybettik ama, onun felsefesi öğrencilerinin kalplerinde yaşamaya devam edecek. Bugün de kendi yaptırdığı deniz kızı heykeline gelerek ona olan özlemimizi dile getirmek istedik. Ne mutlu bizlere ki Sadun ağabey bu dünyada yaşadı ve Onu tanıma şansı bulabildik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!