Öğrencilere orman sevgisi aşılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere orman sevgisi aşılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 15:16

Öğrencilere orman sevgisi aşılanıyor

Haberin Devamı

MUĞLA genelinde 'Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası' çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de 'Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası' Şehit Piyade Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu İlk-Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, il ve ilçe şube müdürleri, personeller, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler, ormanla ilgili şiir okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, "Ormanlar erozyonların önlenmesi, iklim üzerinde olumlu etkileri ve hayatın vazgeçilmezi oksijen kaynağıdır. Ülkemizin yüzölçümünün yüzde 29'u ormanlarla kaplıdır. İlimizde ise bu oran yüzde 68'dir. Muğla'mız orman varlığı açısından, ülkemizin ikinci büyük kentidir. Her yıl yapılan ağaçlandırma faaliyetleri ile Orman Genel Müdürlüğü olarak orman varlığımızı arttırıyoruz, arttırmaya da devam edeceğiz" dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, "Baharın müjdecisi olan 21 Mart, aynı zamanda Dünya Orman Günü. Dünyamızın oksijen deposu olan, erozyonu, çölleşmeyi önleyen ormanlarımız; dağların süsü, yaban hayatının ev sahibi, doğanın vazgeçilmez bir kaynağıdır. Ormanlarımız bizim için çok kıymetli çok önemli" diye konuştu.

Menteşe Şehit Piyade Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu İlkokulu ve Ortaokulu'na katkıda bulunan, sporcu öğrenciler yetiştirmek için çabalar harcayan hayırsever tenis antrenörü İsa Küçükkay'a plaket verildi.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kutlamaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler okul bahçesinde orman işçileri tarafından açılan çukurlara fidan dikti. İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öğrencilere fidanla birlikte hediyeler verildi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!