Nursu akıcı İngilizcesiyle Bodrum'un gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Nursu akıcı İngilizcesiyle Bodrumun gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 16:02

Nursu akıcı İngilizcesiyle Bodrum'un gururu oldu

Haberin Devamı

İZMİR'de geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Turkey's Best non-Native English Speakers Awards Yarışması'na katılan 15 yaşındaki Bodrumlu Nursu Gür, İngilizce konuşmasıyla yaklaşık 600 aday arasından birinci oldu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Milta Marina A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Metin Gür ile mimar Hatice Gür'ün İzmir Saint Joseph Lisesi 9'uncu sınıfta eğitim gören 15 yaşındaki kızı Nursu Gür geçtiğimiz hafta sonunda Wyndham Grnad İzmir Özdilek'te düzenlenen Turkey's Best non-Native English Speakers Awards (Türkiye'nin En İyi İngilizce Konuşanları) Yarışması'na katıldı. Solist Projet Factory tarafından 17-18 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve yaklaşık 600 yarışmacı arasından finale kalan Nursu Gür, 12 lise öğrencisi arasında yer almayı başardı.

Türk insanının İngilizce bilgisi ve konuşma becerisini ödüllendirmek, iyi ve kaliteli İngilizce eğitimi verildiğini ve başarılı sonuçlar elde edildiğini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmaya bugüne kadar kesinlikle yurt dışına çıkmamış ve yurt dışında İngilizce eğitimi almamış, ayrıca birinci derecede akrabaları İngiliz olmayan kişiler müracaat etti. Yarışmanın finalinde İngilizce olarak 3 ve 6'şar dakikalık sunumlar gerçekleştiren Nursu Gür, "Yurt dışında hiçbir İngilizce eğitim almadım. Biz Bodrumluyuz, yakınlarım arasında İngiliz veya başka bir ülkeden kimse yok. Jürinin beni birinci ilan etmesi beni çok mutlu etti. Amacım üniversitede uluslararası hukuk alanında eğitim almak" dedi.

Yarışmada ikinciliği İstanbul'dan Ahmet Koçak ve üçüncülüğü de Muğla'dan Arda Gedik kazandı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Bemar Kariyer Okulları ve British Cultere tarafından ilk üç dereceye girenlere 3 bin, 2 bin, 1000 TL ile birlikte bir hafta tatil ödülü verildi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

Fotoğraf

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!