Nils Petter Molvaer 11 Temmuz'da Gümüşlük'te

Güncelleme Tarihi:

Nils Petter Molvaer 11 Temmuzda Gümüşlükte
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 18:56

Nils Petter Molvaer 11 Temmuz'da Gümüşlük'te

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 13'üncü kez düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nde, 11 Temmuz'da, Norveçli trompetçi Nils Petter Molvaer sahne alacak.
ENKA Kültür Sanat işbirliğiyle Türkiye'ye davet edilen dünyaca ünlü Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvaer, 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Suda Caz konserlerinin ilkinde sahne alacak. Farklı üslubuyla ve özgün performanslarıyla dikkat çeken Norveçli caz trompetçisi Nils Petter Molvaer'e konserinde, gitarda Geir Sundstol, bass gitarda Jo Berger Myhre ve davulla Erland Dahlen eşlik edecek. Trompetçiliğinin yanı sıra besteci ve yapımcı olarak da dikkat çeken Molvaer, jazz, ambient, house, electronic ve break beats gibi birbirinden farklı müzik stillerinde performans gösteriyor. Aynı zamanda hip hop, rock ve pop müziği gibi müzik stillerini eşsiz bir şekilde kendi yorumunu katarak performans gösteren Norveçli trompetçi, 1997'de yayımladığı Khmer adlı ilk albümü ile Norveç Grammy ödülünün sahibi oldu.
Parçaları Bill Laswell, Bugge Wesseltoft, Cinematic Orchestra gibi sanatçılar tarafından remixlenen Molvaer'in, 2002 çıkışlı Streamer albümü, Londra ve Finlandiya'daki performanslarının canlı kayıtlarını içeriyor. En son 2014 yılında Switch albümünü çıkaran sanatçı çıkardığı birçok albümün yanında sinema ve tiyatro müzikleri de besteliyor.
Molvaer, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde saat 20.30'da sahne alacak.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!