Mülteci sorununa dikkat çekmek için o rotada 14 mil yüzdü

Güncelleme Tarihi:

Mülteci sorununa dikkat çekmek için o rotada 14 mil yüzdü
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 16:28

Mülteci sorununa dikkat çekmek için o rotada 14 mil yüzdü

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA) - EGE'de mültecilerin yaşadığı drama dikkat çekmek isteyen Kanadalı uzun mesafe yüzücüsü 48 yaşındaki Normand Piche, Bodrum'dan 14 mil yüzerek Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos) ulaştı. Umut yolculuğunda tercih edilen bir rotayı kullanan Piche'yi, limanda Suriye ve Pakistanlı göçmenler karşıladı.
Yunanistan'da yayın yapan yerel 'www.aegean.gr' internet sitesinin de duyurduğu habere göre; geçen pazartesi sabahı Bodrum'dan yola koyulan Kanadalı uzun mesafe yüzücüsü Normand Piche, Ege'de mültecilerin kullandığı bir rotada 14 mili 5.5 saatte yüzerek İstanköy'e ulaştı. Kanadalı televizyoncu, bir arkadaşı ve özel fotoğrafçısının da yer aldığı grup, Piche'ye kanoyla eşlik etti. Ayrıca, Yunan Sahil Güvenlik Botu da etkinliği takip etti. Türkiye'ye ait Çavuş adası, Çatal Ada, Topan Adası'ndan sonra Kilimli (Kalimnos) ve Psemiros adası yakınlarından yüzerek İstanköy marinası yakınından karaya ayak basan Piche'yi, Pakistan ve Suriyeli mülteciler karşıladı.
Her yıl umut yolculuğunda yüzlerce mültecinin öldüğünü söyleyen Piche, amacının soruna dikkat çekmek olduğunu söyledi. Ürdün ve Papua Yeni Gine'de de 15-40 mil arası uzun mesafe yüzerek konu için farkındalık yaratmak istediğini belirten Piche, şunları söyledi:
"Umut, özgürlük, mutlu ve huzurlu yaÅŸam herkesin isteÄŸi. Dünyanın bir yanında insanlar istemedikleri ve hak etmedikleri acıları yaÅŸarken, onların bu acılarına kayıtsız kalamayız. Bende bu tür etkinliklerle ve bunları belgesel, kitap haline getirip konferanslar vererek katkıda bulunmak istedim. Åžu ana kadar beÅŸ kıtada göçmen yollarında yüzdüm ve buna devam edeceÄŸim."Â
Piche'nin bundan sonraki projesinin önümüzdeki ay içerisinde Afrika'yı Avrupa'ya bağlayan Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçmek olduğu belirtildi. Piche'nin etkinliği, Yunan basınını dışında kendi sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!