Muğla'nın çevreci öğrencileri

Güncelleme Tarihi:

Muğlanın çevreci öğrencileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:45

Muğla'nın çevreci öğrencileri

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, belediye ve Çevre Geliştirme Derneği'nin genç nesillere çevre bilincini aşılamak için ortaklaşa düzenlediği Okullar Arası Atık Toplama Yarışması'nda dereceye giren okullara düzenlenen tören ile ödülleri verildi.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, atıkların toplanması ve çocuklara çevre bilincinin kazandırılması amacıyla Okullar Arası Atık Toplama Yarışması düzenlediklerini belirterek, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın yolu çevremizi korumak ve temiz tutmaktır. Bu yarışma ile temel amacımız çocuklarımıza, temiz çevre algısını aşılamak ve çevre temizliğine genç yaşta önem vermelerini sağlamak. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyor, dereceye girerek ödül almayı hak kazanan okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Muğla Vali Yardımcıları Salih Gürhan ve Ahmet Ertürk de projenin önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren okulların müdürlerine ve öğrencilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

2. Menteşe Atık Toplama Yarışması Ambalaj Atığı, Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Kategorileri'nde yapıldı. Buna göre Ambalaj Atığı Kategorisi'nde 15 ton 525 bin ambalaj atığı toplayarak birinci olan Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu'na dizüstü bilgisayar, Bitkisel Atık Yağ Kategorisi'nde topladığı 285 litre atık yağ ile birinci olan ile Salih Zeki Gür İlkokulu'na yazıcı ve Atık Pil Kategorisi'nde topladığı 150 kilo atık pil ile birinci olan Çiftlik Ortaokulu'na da fotokopi makinesi hediye edildi.

Yarışmaya katılan Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu, Sabri Acarsoy İlköğretim Okulu, Piri Reis Koleji, Kocamustafendi İlköğretim Okulu ve Teknoloji Kültür Koleji'ne de topladıkları atıklar nedeniyle kupa hediye edildi. Törenin ardından Menteşe Belediyesi tarafından öğrencilere keşkek ikram edildi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!