Muğla'da yılın ahisi kuaför Özcan Dayan

Güncelleme Tarihi:

Muğlada yılın ahisi kuaför Özcan Dayan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 16:21

Muğla'da yılın ahisi kuaför Özcan Dayan

Haberin Devamı

MUĞLA'da 17- 23 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yılın Ahisi' seçilen kuaför Özcan Dayan'a kaftanını giydirilerek, plaketi takdim edildi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de Ahilik Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Azim Çetin, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş ile esnaflar, Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Fethi Özdemir tüm esnaf ve sanatkarın haftasını kutladı. Kutlamalara Kurşunlu Meydanı'nda devam edildi.

Törene AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Vekili Leyla Ersöz, kamu-kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Vali Vekili Fethi Özdemir, ahiliğin ticareti ahlak ile buluşturan bir hayat düsturu olduğunu ve ahiliğin milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu belirtti. Ahiliğin aynı toplumda bulunan insanları kaynaştıran, yaklaştıran ve dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğu ifade eden Özdemir, "Ahilik kültürünü ve bu değerleri önemsememiz, yaşamamız ve yaşatmamız lazımdır. Milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan ahilik kültürü ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteliğindedir.  Ahilik Haftası ile ahilik kültürümüz yeniden tazelenecek, ticaret hayatımızın temelinde yer alan bu kültür ve kardeşlik birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız yeniden pekişecektir" dedi. Konuşmaların ardından Özdemir, 'Yılın Ahisi' seçilen kuaför Özcan Dayan'a kaftanını giydirerek plaket verdi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!