Muğla'da kadın besicilere Kıl Keçisi desteği

Güncelleme Tarihi:

Muğlada kadın besicilere Kıl Keçisi desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2021 10:39

Muğla'da kadın besicilere Kıl Keçisi desteği

Haberin Devamı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye, Köyceğiz, Ula, Marmaris ve Datça ilçelerinde 18-45 yaş arasındaki kadın çiftçilere 2 dişi ve 1 erkek Kıl Keçisi desteklemesi yapılacak.  
Büyükşehir Belediyesi, Muğla'da kadınların üretime daha fazla katılması ve kente en uygun hayvan türü olan Kıl Keçisinin yaygınlaşması için desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle maddi bağımsızlığını kazanmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın üreticilere destek olmak için başlatılan Kıl Keçisi projesi, genişleyerek devam ediyor. Daha önce Kavaklıdere, Dalaman, Menteşe, Ortaca ilçelerine sağlanan Kıl Keçisi desteği bu defa Fethiye, Köyceğiz, Ula, Marmaris ve Datça ilçelerinde devam edecek. 18-45 yaş arasındaki kadın çiftçilere 2 dişi 1 erkek kıl keçisi desteklemesi yapılacak.
20 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak olan proje başvurularında dikkate alınacak şartlar; şöyle sıralandı: 18-45 yaş arasındaki kadın çiftçilerin başvuruları değerlendirilecek. Hayvan Bilgi Sistemi'ne kayıtlı hayvancılık işletmesi ve işletme numarası olması gerekiyor. Başvurusu olumlu olup, almaya hak kazananlar işletme açacak.  Ailesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvana sahip birey olmaması gerekli. SGK ya kayıtlı herhangi bir işte çalışmaması. 20 dekardan fazla arazisi olmaması. Her aileden 1 kişi faydalanabilecek. Destek verilecek kişiler kura ile belirlenecek. Hayvanlara bakabileceği hayvan ağılının olması ya da uygun olanakları taahhüt etmesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan taahhütnameyi okuyup imzalaması ve destek kapsamında alınan keçiler ve doğacak oğlaklar 3 yıl boyunca satılamaz, kestirilemez, devredilemez.

MUĞLA, DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!