Muğla, spor organizasyonlarıyla öne çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Muğla, spor organizasyonlarıyla öne çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 16:21

Muğla, spor organizasyonlarıyla öne çıkacak

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayip Erdoğan'ın, 2018 Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10'uncu yarışı olan, 13-16 Eylül'de düzenlenecek Türkiye Rallisi için Muğla'nın Marmaris ilçesine gelmesi bekleniyor. Ayrıca Muğla ve ilçeleri, eylül ve ekim ayında çeşitli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaparak turizme ve ekonomiye katkı koyacak.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası organizasyonlar, turizme ve kent ekonomisine katkı sağlayacak. Ula ilçesinin dünyaca ünlü Akyaka Plajı'nda 5 Eylül'de başlayacak spor organizasyonlarının ilkinde Dünya Kitbeboard Şampiyonası ile 100 bine yakın kişinin kente gelmesi bekleniyor. Ortaca Sarıgerme Plajı ise, 7 Eylül'de Türkiye Plaj Güreşi Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Menteşe- Ula- Marmaris ve Datça etaplarında 13-16 Eylül arasında gerçekleştirilecek  2018 WRC Marmaris Rallisi de turizmi oldukça hareketlendirecek. Şimdiden Marmaris ve bölgesinde otellerin dolduğu belirtildi. Sırf bu organizasyon için 60 bine yakın misafirin, Muğla'ya gelmesinin beklendiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da 2108 WRC Marmaris Rallisi için 13 Eylül'de Muğla'ya gelecebileği belirtildi.

Bodrum ilçesi ise 30 Eylül'de 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Bodrum hemen bir hafta sonra Altınpalet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası ile dalış sporcularını konuk edecek. 12 Ekim'de yine Ortaca Sarıgerme Plajı, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nda dünyaca ünlü güreşçileri ağırlayacak.

Yoğun spor programı 14-19 Ekim'de 2 etabı Muğla'dan geçecek 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile zirveye ulaşacak. Antalya- Fethiye etabının finişi, Fethiye-Marmaris Etabı startı ve finişi ile Marmaris Selçuk Etabı finişi nedeniyle tüm dünyada 100'den fazla TV Muğla'yı canlı olarak seyircileri ile buluşturacak.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, "Sporcu ve takım sayıları ile yapılan rezervasyonlar göz önüne alındığında ilimizin değişik destinasyonlarında gerçekleştirilecek faaliyet ve şampiyonalarla 100 bine yakın kişiyi iki ay içinde ilimizde misafir edeceğimizi düşünüyoruz. Faaliyet düzenlemenin yanı sıra gelen sporcu ve misafirlerin ilimizden mutlu ayrılmaları son derece önemli bu nedenle çalışmalarımızı en ufak aksaklığa sebebiyet vermeyecek şekilde planladık" dedi.

Öçalmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris Rallisi için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Marmaris'e geleceğini söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!