Muğla finalleri gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Muğla finalleri gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2020 18:12

Muğla finalleri gerçekleştirildi

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 'Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları' Muğla finalleri gerçekleştirildi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen turnuvaya Muğla genelinden 171 finalist katıldı. İlkokul kategorisinde mangala, equilibrio, pentago ve q-bitz, ortaokul kategorisinde ise reversi, mangala, pentago, kulami oyunlarında müsabakalar yapıldı. 3'ü koordinatör başhakem olmak üzere 52 hakem ve 12 danışman öğretmenin görevli olduğu müsabakalarda il birincisi olan 8 öğrenci 7-8 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan 3'üncü Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda Muğla'yı temsil edecek.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,  "Bakanımız, 'Çocukların gözlerindeki pırıltıya aşık olmayan öğretmenlik mesleğini yapmasın' diyor. Bizler sizlerin gözlerinizdeki o pırıltıya aşkımızla bu işi, bu organizasyonu yapıyoruz, mutluyuz. 19. yüzyılda yapılmış bir binada siz sevgili öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ağırlıyoruz, gururluyuz. Diliyoruz ki hepiniz gelecekte çok güzel yerlere, çok güzel yetkilere geleceksiniz. Hepiniz umudumuzsunuz. Bugün 13 ilçemizden 171 öğrencimiz var aramızda. Sizler en iyiler olarak buraya geldiniz. Kalbimizde zaten birincisiniz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!